Újabb nagy fába vágták a fejszéjüket a Trónok harca alkotói

Kétség sem férhet hozzá, hogy az utóbbi évtized egyik, ha nem a legmeghatározóbb sorozata a Trónok harca volt. Még akkor is, ha a nagy finálé finoman szólva is hagyott némi rossz szájízt a rajongókban. A sorozat alkotói most szeretnék megismételni ezt a nagy sikert, és ehhez ismét egy népszerű regény(trilógiát) vesznek alapul.

David Benioff és Dan Weiss párosa ugyanis azt vette a fejébe, hogy sorozatot készítenek a Netflix számára Cixin Liu regénytrilógiájából, a The Three-Body Problemből (amit Remembrance of Earth’s Pastként is ismernek). Benioff úgy fogalmazott egy interjújában, hogy ez a trilógia volt a legmeghatározóbb sci-fi, amit valaha is olvasott.

A történet az emberiség első találkozásáról szól egy idegen civilizációval. A kormány (mivel ez egy kínai regény, így ezúttal a kínai kormányról van szó) titokban jelet küld a világűrbe, hogy felvegyék a kapcsolatot egy idegen civilizációval. Pechükre épp egy olyan fogja be ezt a jelet, amelynek anyabolygója egy három csillagból álló rendszer kellős közepén haldoklik. Ezért az idegenek úgy döntenek, inkább leigázzák a Földet és oda költöznek. A Földön különböző táborok alakulnak ki: van, aki örömmel várja az idegeneket és segítene nekik a hadjáratukban, mások viszont foggal-körömmel harcolnának ellenük.

David Benioff és Dan Weiss már dolgoznak a sorozat előkészítésén, a hírek szerint csatlakozott hozzájuk Alexander Woo forgatókönyvíró és Rian Johnson producer is. Azt viszont még nagyon korai lenne megtippelni, hogy a sorozat mikor debütálhat a Netflixen.