Uma Thurman védelmébe vette Tarantinót

A színésznő kiigazította korábbi félreérthető nyilatkozatát. Tarantino megnyugodhat a karrierjét illetően.

Amikor Uma Thurman napokkal ezelőtt előállt a saját történetével Harvey Weinsteinről, beleszőtte az ügybe Quentin Tarantino nevét is, és a nyilatkozat alapján úgy tűnt, a direktor kényszerítette Thurmant, hogy maga vezessen egy kaszkadőrt igénylő jelenetben, melynek vége egy csúnya sérülés lett.

Thurman látva kollégái a közösségi média felületein tett Tarantinótól elhatárolódó bejegyzéseit, azonnal korrigálta magát.

"Quentin Tarantino rettentően sajnálta az esetet, ő maga adta oda a felvételeket évekkel később, hogy nyilvánosságra hozhassam, még akkor is, ha egy olyan eseményről van szó, melyben valószínűleg nem lehet igazságot tenni. Büszke vagyok rá, hogy helyesen döntött, és büszke vagyok a bátorságára is" - írta.

Kiállt a rendező mellett Diane Kruger is, aki szerint Tarantino rendkívül tisztelettudóan viselkedett vele a Becstelen brigantyk forgatásán, és soha egyetlen alkalommal sem élt vissza a hatalmával. Kurger a filmbéli fojtogatós jelenete miatt érezte úgy, hogy meg kell szólalnia, és védelmébe kell vennie a rendezőt.

Quentin Tarantino is megszólalt az ügyben az EW-nek adott interjújában, melyben elmondta, hogy pályafutása legnagyobb tévedése volt Uma Thurman esete.

"A szívem megszakadt. Semmit nem bánok jobban a karrieremben, életem egyik legnagyobb hibája volt. Számtalan okból. A baleset rossz hatással volt rám és rá is az azt követő években. Nem arról van szó, hogy ne beszéltünk volna, de a bizalom meghasadt" - mondta.