Az idei nyár a Vaják harmadik évadáról szólhat, azon belül pedig az egyik érdekes karakterről, Jaskierről. Ő az első két évadban is rendre fel-felbukkant, de a készítők – és köztük a Jaskiert alakító Joey Batey is – arról beszéltek nemrégiben, hogy a harmadik évadban sokkal nagyobb szerepet kap. Rátalál a szerelem.

Jaskier eddig összesen nyolc epizódban szerepelt, de könnyen lehet, hogy a június végén debütáló harmadik évadban jelentősen növelni fogja ennek a számát. Jaskier Geralt legjobb barátja, egy bárd, aki a sorozatban olyan szerepbe kényszerül, ami nagyon távol áll az egyébként békés személyiségétől.

Az őt alakító Joey Batey egy interjúban arról beszélt, hogy a harmadik évad sok izgalmat tartogat a karakter számára, mivel rátalál a szerelem. Úgy fogalmazott, épp élete legjobb korszakát éli, számukra pedig igazán örömteli volt látni, milyen vizuálisan ábrázolják a szerelmét. Az ígéri, mindenféle klisék nélkül mesélik majd el ezeket a románcokat, őszintén, érzékenységgel és gondossággal. Reméli, hogy valami különlegeset alkotnak egy olyan szapioromantikus és szapioszexuális kapcsolattal, amely épp oly félresikerült mint a többi kapcsolat a sorozatban.

A sorozat showrunnere, Lauren Schmidt is hasonlókat mondott. Megerősítette, hogy Jaskier szerelembe esik, méghozzá egy olyan karakterbe, akit a rajongók már jól ismernek mind a sorozatból, mind a könyvekből.

A Vaják harmadik évada két részletben érkezik meg a Netflix kínálatába. Az első öt epizód június 29-én debütál, majd közel egy hónappal később, július 27-én válik elérhetővé az évad többi epizódja is.