Váratlan helyen kötöttek bele a „rajongók” George Lucasba

Az igazi hollywoodi hírességek közül csak nagyon kevés van, aki elmondhatja magáról, hogy őt egyáltalán nem változtatta meg a csillogás és gazdagság. Vannak olyan sztárok, akik simán felülnek a buszra, mások előszeretettel ebédelnek gyorséttermekben. És vannak olyanok is, akikről ha nem ismernénk őket, simán egy kertvárosi nagypapának néznénk.

Ilyen George Lucas is, aki egyike a leghíresebb producereknek és rendezőknek. A Star Wars univerzum megalkotója a ’70-es évek óta nem változtatott egy fikarcnyit sem a stílusán. Már akkor is imádott kockás ingben és farmerben járni, nem nagyon figyelt oda, hogy az aktuális trendeknek megfelelően öltözködjön.

És e szokása fél évszázaddal később még mindig megvan. Lényegében ez a „felkapok valamit, aztán már indulok is” stílus mára a védjegyévé vált (bár nem valószínű, hogy ebben bármi tudatosság is lenne részéről).

Nemrégiben felkerült a világhálóra egy fénykép, amely természetesen rögtön beindította a „rajongók” rágóizmait. A kép nagyjából öt-hat évvel ezelőtt készülhetett, amikor Martin Scorsese épp a Némaság című történelmi drámáját forgatta. George Lucas is ellátogatott a forgatásra, ahol az egyik főszereplővel, a Star Warsban is fontos szerepet játszó Adam Driverrel sétálgatott. Itt készült róla egy fénykép, ahol sikerült belekötnie a cipőjébe.

George Lucas a képen pontosan úgy néz ki, ahogy egy George Lucas bármely hétköznapon szokott. Egyszerű farmert, sötétkék sportzakót és vélhetően a szokásos kockás inget viseli. És hozzá egy pár hófehér sportcipőt. Ez volt az, amit elkezdtek rágcsálni a „rajongók”, mondván, hogy ennél apukásabb már nem is lehetne. Mások azt rótták fel neki, hogy hogy lehet így megjelenni egy Scorsese-forgatáson?!

Lássuk be, a rendező öltözékével nem volt a világon semmi gond. Őt így szoktuk meg, így szeretjük és az lenne a furcsa, ha hirtelen az aktuális trendeknek megfelelően kezdene öltözködni. Szóval mindez nem több egyszerű piszkálódásnál.