Az idén júliusban bemutatott Fekete Özvegy megnyitotta az MCU negyedik fázisát, nem sokkal a bemutató után azonban hatalmas botrány robbant ki a film főszerepét alakító Scarlett Johansson és a Disney között.

A színésznő ugyanis egész egyszerűen beperelte a stúdiót azzal az indokkal, hogy a Fekete Özvegy Disney+-on történő elérhetősége miatt jelentősen csökkent a film mozis bevétele, ezzel pedig őt magát dollármilliókkal rövidítette meg a Disney.

A stúdió nem is várt sokáig a válasszal, szerinte a 20 millió dolláros kifizetés bőven jutányos honoráriumnak számít, Johansson pedig egész egyszerűen érzéketlen módon nem volt tekintettel a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetre.

Arról persze hosszan lehetne vitatkozni, kinek is van igaza az ügyben, mostanra azonban ez tárgytalanná is vált, hiszen a stúdiónak és Johanssonnak sikerült megegyeznie. A színésznő korábban egyébként 50 millió dolláros kártérítést követelt, hogy a Disney végül engedett-e mindennek, az egyelőre nem derült ki.

“Örülök, hogy sikerült megoldanunk a nézeteltérésünket a Disney-vel. Büszke vagyok a korábban végzett közös munkára, és várom, hogy a jövőben is folytathassuk a közös együttműködést” - olvasható a színésznő hivatalos közleményében, amelyre hasonló hangnemben reagált a stúdió vezetősége is.