Végre hivatalos: Joaquin Phoenix lesz Joker!

Joaquin Phoenix kifejezetten válogatós, amikor forgatókönyvekről van szó: szeret belemélyedni egy karakterbe, és erre speciel egy sekélyesen megírt, papírmasé szereplő nem igazán alkalmas.

Ezzel az információval a birtokukban nagyon érdekesen hangzik, hogy a Warner Bros. hivatalosan is bejelentette: Phoenix játssza a készülő, még cím nélküli Joker főszereplőjét, vagyis a DC egyik legösszetettebb és legismertebb gonosztevőjét. A film Joker életének első részére fókuszál majd, és egy sötét hangulatú, kisebb költségvetésű, nem tipikus képregény-filmet szeretnének belőle készíteni.

A Warner épp nagyon ügyködik azon, hogy versenyben maradjon a képregény- és szuperhős-filmek világában, de nem akarja felvenni a versenyt a Marvel egyre hatalmasabbra növő univerzumával: inkább a kicsire, a különlegesre és a tutira játszanának. Terveik között szerepel például egy új irány, a DC Dark elindítása, amely a DC karaktereinek sötét oldalát mutatná be. Ebbe az irányba tökéletesen passzol Phoenix – és bár egy időben Leonardo DiCaprio neve is szóba került a projekt kapcsán, végül Phoenix mellett tették le a voksukat.

A színész pedig a film mellett: úgy tűnik, hogy a forgatókönyv és a szerep minősége meggyőzte, hogy érdemes álruhába bújni. Egyesek szerint az is fontos tényező volt a színész számára, hogy hivatalosan csak egy filmre írt alá, vagyis nem egy komplett sorozatra, ahogy az mostanában szokás. Elvégre csak a kész anyagon lehet majd eldönteni, hogy a film működik-e vagy sem.

Ez viszont hamarosan kiderül: a sztár megvan, a rendező Todd Phillips és a forgatókönyvíró Scott Silver is, most már csak neki kell vágni. A filmet szeptemberben kezdik majd elé forgatni, és még az is lehet, hogy jövőre a mozikba kerül. Kíváncsian várjuk.