Végre megérkeztek a Hétköznapi vámpírok-sorozat első képkockái

Az FX igazi csemegével készült a rajongók Halloweenre, és megjelentette a Hétköznapi vámpírok - A sorozat tévésorozat-változatának első két, hivatalos teaserét. Bár mindkettő rövidebb, mint fél perc, azért egy-egy poén természetesen belefért mindkettőbe.

Természetesen az is kiderült, hogy a sorozat hűen követi az eredeti film, a Hétköznapi vámpírok hangulatát, stílusát és humorát, vagyis egy mockumentary keretein belül követhetjük néhány vámpír csetlését, botlását, sikereit, bánatát és viszonyát. Jemaine Clement, Jonathan Brugh és az azóta hivatalos hollywoodi rendezővé vált Taika Waititi ugyan sajnos nem tűnik fel a sorozatban, a szereplőválogatásnál igen jó munkát végeztek, és sikerült tökéletes alanyokat találni a helyettesítésükre.

Az eredeti filmváltozatban szereplő trió természetesen nem távolodott el teljesen a sorozattól, és producerként, kreatívként, illetve rendezőként részt vesznek a munkafolyamatban, hogy a viszonylag rövid idő alatt, mindössze 2 millió dolláros költségvetésből készült kultfilm rajongói ugyanazt kapják, amit a filmben szerettek.

A 10 részes sorozat hivatalos premierdátumát még nem jelentették be, de valószínűleg 2019 tavaszán debütál majd, és az eredetivel ellentétben nem Új-Zéland, hanem New York vámpírjainak a megszokottól kissé eltérőt életét mutatja majd be. Például ahogy szűz lányok érkezésére várnak türelmetlenül otthon, vagy évszázados pénzérmékkel próbálnak meg fizetni egy vegyeskereskedésben.

Waititi a sorozaton kívül még tervezi a filmváltozat folytatását is, ami a filmben is feltűnő vérfarkasok hordájára koncentrálna, illetve nagy sikerrel mutatták be az Egyesült Királyságban a Wellington Paranormalt című sorozatot, ami az új-zélandi rendőrök életét mutatja be, akik a természetfeletti jelenségeket (például vámpírokat) próbálják meg felkutatni.

Íme a két videó:

fantasy | horror | szatíra | vígjáték

Taika Waititi 2014-es horror vígjátéka, A hétköznapi vámpírok azonnal a kult klasszikusok sorába lépett elő, megnyitva Hollywood kapuit a rendhagyó humorú direktor előtt. Az... több»

fantasy | horror | szatíra | vígjáték

Taika Waititi 2014-es horror vígjátéka, A hétköznapi vámpírok azonnal a kult klasszikusok sorába lépett elő, megnyitva Hollywood kapuit a rendhagyó humorú direktor előtt. Az... több»