Az eset, amikor cenzúrázták a Vissza a jövőbe 2-t

Vissza a jövőbe trilógia Netflixes megjelenése fejvakarásra késztette a nézőket, akik ugyanis ismerik film történetét oda-vissza, azoknak hamar feltűnhetett, hogy nem volt minden rendben a második résszel.

A Universal ugyanis cenzúrázta azt a jelenetet, amikor Marty megpróbálja visszaszerezni Bifftől a Sport Almanacot, ehelyett azonban egy erotikus magazint talál a könyv borítójába csomagolva. Egyelőre persze azonban nem tudható, melyik országban is találták problémásnak a képsort, mindenesetre nemhogy a rajongók, de maguk a készítők sem voltak megelégedve a megoldással.

Bob Gale és Robert Zemeckis állításuk szerint nem is tudott arról, hogy a Netflix egy cenzúrázott változatot kapott, így az eredeti változat visszaállítása után kérték is az Universal Pictures-t, hogy semmisítsék meg a cenzúrázott verziót.

A Vissza a jövőbe 2-t minden idők egyik legjobb folytatásának tartják, így talán nem is meglepő, ha egyszerűen sokakat érzékenyen érint, hogy egy olyan filmalkotásba nyúlnak bele évtizedekkel a megjelenés után, amely napjainkban is hatalmas popkulturális jelenségnek számít.

kaland | sci-fi | vígjáték

Marty és Doki időutazása ugyan megoldotta a McFly család néhány problémáját, de visszatérésükkor azzal kell szembesülniük, hogy valaki fenekestül felforgatta az időt. Így... több»