A Better Call Saul a célegyenesbe érkezett. Három epizód van hátra a Totál szívás spin-offjából - és különösen jó hír érkezik ezekkel a részekkel, mert Walt és Jesse végre visszatérnek!

Azt, hogy Bryan Cranston Walter White-ot és Aaron Paul Jesse Pinkmant alakítja majd a Better Call Saul utolsó évadában, már korán elárulták a sorozat showrunnerei. Aztán kiderült, hogy melyik epizódban fog megtörténni a nagy visszatérés: Mert a közelgő 11. epizód címe "Breaking Bad", tehát az alapsorozatra és így a két visszatérőre utal. És mivel a Breaking Bad legelső epizódja, amelyben Saul Goodman (Bob Odenkirk) is feltűnik, a "Better Call Saul" címet viselte, így a meglepetés hivatalos megerősítésére már nincs is szükség.

Albuquerque-ben, a két sorozat fő helyszínén nemrég avatták fel Jesse és Walt szobrát. A sorozat készítője, Vince Gilligan pedig, aki jelen volt, elárulta: ha hétfő este nézik az AMC-t, akkor ezt a kettőt (Walt és Jesse alakjára mutatva) láthatják a Better Call Saul következő epizódjában. Természetesen a "Breaking Bad" című epizód sugárzására utalt.

HOGYAN FOG WALT ÉS JESSE VISSZATÉRNI?

A nagy kérdés az, hogyan fog Walt és Jesse visszatérni? Mint tudjuk, a Better Call Saul két idősíkon játszódik. A színesben elmesélt fő történet most utolérte a Breaking Bad eseményeit. Elbeszélői szempontból nagyon könnyű lenne Waltot és Jesse-t ott megjeleníteni. Az egyik szál/lehetőség valószínűleg csak a már ismert eseményeket mutatná be egy új perspektívából. Ez tényleg izgalmas? Ráadásul a rajongók természetesen Walt és Jesse kinézetét az akkori 13 évvel ezelőtti jelenetekkel hasonlítanák össze, ami már az %327133% című filmnél is sok kritikát váltott ki (és ott kisebb volt az időbeli különbség).

Talán izgalmasabb Walt és Jesse bemutatása az elbeszélés nagyrészt fekete-fehér részében, amelyben Sault Gene Takavic néven álruhában látjuk, mint a Cinnabon nevű kekszlánc egyik kis üzletének vezetőjét egy omahai bevásárlóközpontban. Miután a teljes tizedik epizód ebben az idősíkban játszódott, és bemutatta nekünk, hogy Saul egyszerűen nem tud kibújni a bőréből, valamint utalt arra, hogy az álcája még nem lepleződött le, máris megerősítették, hogy a következő epizód is legalább részben ebben az időben fog játszódni. Narrációs szempontból nehezebb lenne Waltot és különösen Jesse-t ide bevonni. Waltról elméletileg kiderülhetne, hogy a New Hampshire-i rejtekhelyéről visszatérve Albuqerque-be, megállt Omahában. De mi van Jesse-vel? Vagy talán mindkét szereplő csak látomásként szembesül Saullal, és a kronológiával kapcsolatos kérdések okafogyottá válnak.

NEM KEVESEBB, MINT 3 BREAKING BAD MEGJELENÉS A BETTER CALL SAULBAN

Jelenleg csak szorgalmasan spekulálhatunk - és még mindig meglepődhetünk. Gilligan társalkotója, Peter Gould legalábbis elárulta, hogy sok elméletet olvasott már, de egyik sem közelítette meg az igazságot. Talán azért, mert nincs egyetlen válasz arra a kérdésre, hogy Walt és Jesse hogyan tér vissza. Bryan Cranston legalábbis egy interjúban elárulta, hogy összesen három visszatérési jelenetet forgattak. Van egy közös jelenet vele és Aaron Paullal, és egy-egy jelenet mindkettőjüknek. Így talán a Breaking Badből már ismert jelenet megfordításában láthatjuk majd őket együtt, de aztán megint külön-külön megállva Gene-nél Omahában? Walt Albuquerque-be való visszatérésekor, Jesse a szabadulása után és az El Camino című film eseményeit követően az Alaszkába vezető úton...?

Hamarosan kiderül!

dráma | krimi

A sorozat befejező évadában megtudhatjuk, hogyan ér véget Jimmy McGill teljes átalakulása, és hogyan válik belőle Saul Goodman, a minden hájjal megkent ügyvéd. Lalo megmenekült... több»