85 Star Trek  (2009)

Bár az utóbbi időben főként a sorozatokra erősített a Star Trek franchise, a filmeket illetően meglehetősen csendes volt mostanság a Paramount háza tája.

A Deadline legfrissebb értesülései szerint azonban a stúdió három különböző forgatókönyvet is megrendelt, amelyek mind más irányba vinnék a teljes univerzumot. Az első szkripten az a Noah Hawley dolgozik, akinek neve a Fargo című sorozat kapcsán lehet ismerős a nézőknek, ez a sztori viszont nagy valószínűséggel rebootolja majd az új filmszériát.

A második forgatókönyv Mark L. Smith nevéhez fűződik, a korábbi hírek szerint ezt a változatot rendezte volna maga Tarantino is. Ez a változat viszont sokkal szorosabban kapcsolódik majd az eredeti Star Trek sorozathoz, a történet pedig egy harmincas években játszódó gengsztersztori lenne.

A harmadik szkript viszont mindenképpen ahhoz az új filmszériához köthető, amelyet még J.J. Abrams hozott össze, és amelyben Chris Hemsworth is szerephez jut mint a Chris Pine által alakított Kirk fiatal édesapja.

Egyelőre persze kérdéses, mikor láthatnak majd a rajongók bármelyik változatból eredményt, jó eséllyel azonban ezek a filmek már mind szorosabb költségvetésből dolgoznak majd, mint a korábbiak.