Gerard Butler lett az igazi akcióhős definíciója az új filmje, A gép forgatásán, mivel a forgatás alatt valóban felhasította a fejét.

A lebilincselő filmben, amely január 27-én kerül a mozikba, az 53 éves férfi alakítja Brodie Torrance pilótát, akinek az a feladata, hogy egy szörnyű szilveszteri vihar során hazarepítsen egy maroknyi embert. Miután megküzd egy villámcsapással, egy titokzatos szigeten landol, ahol az utasok többségét azonnal túszul ejtik a veszélyes lázadók.

A feszültség már a kezdetektől fogva érezhető volt, és a Metro.co.uk-nak a bemutató előtt Gerard és Mike Colter elárulták, hogy a színfalak mögött is volt néhány szőrszálhasogató pillanat. Amikor megkérdezték, hogy volt-e olyan mutatvány, ami rosszul sikerült a forgatáson, a 300 sztárja felidézett egy fájdalmas sérülést, ami végül bekerült a végső vágásba is:

"Meg kellett csinálnom ezt a buta mutatványt. Lényegében végigsétálok a gépen, a gép rázkódik - ez akkor történt, amikor a gép hátsó részében voltam, és elmentem megnézni az utasokat" - mesélte - "Van egy rész a fejemen, amit be kell ütnöm, csak végig kell sétálnom, a repülőgép pedig rázkódik, aztán úgy kell tennem, mintha megdobtak volna. Ez olyan, hogy: "Csináld úgy, hogy a fejed beütöd a fölötted lévő rekeszekbe, csak üsd be az oldalát. Csak ezt a kis részt itt kell eltalálnod, de nem nézhetsz oda, mert nem lehet nyilvánvalóvá tenni".

"Sétálgattam, és az első [felvételen], amit csináltam, nem igazán találtam el jól. Szóval, a másodiknál azt gondoltam: "Oké, akkor most ezt fogom csinálni". Sétálok, felrepülök, alapvetően fejbe vágom a dolgot, elvétem a puha részt és felhasítom a fejem... Végül ezt használták, mert így tűnt valódinak" - folytatta - "Tényleg bevertem a fejemet ebbe a dologba, és rögtön azt mondtam, hogy "Ó, a francba!"

"Ez egy kemény mutatvány volt. Néha a legkönnyebbnek tűnő mutatványok a legnehezebbek, és nem túl szórakoztatóak. Hogy ez természetesnek tűnjön, nem nézhetsz oda, aztán oda kell menned, és be kell ütnöd a fejed ebbe a dologba, de úgy kell kinéznie, mintha baleset lett volna.Komolyan fájdalmas."

A filmben Gerard az elhivatott pilótát, Brodie-t alakítja, aki reméli, hogy hazarepülhet a lányához, hogy együtt köszönthessék az új évet, amíg az időjárás útjába nem áll. Amikor a dolgok a legrosszabbra fordulnak, kénytelen az FBI által szállított, gyilkossággal vádolt Louis Gaspare-ra (Mike) számítani, hogy segítsen életben tartani az utasaikat.

A kaszkadőrmutatványok mellett a párosnak komoly kiképzésen kellett átesnie a szerepükhöz, mielőtt a forgatás elkezdődött. Mike elárulta, hogyan készültek fel a színfalak mögött: "Azt hiszem, Jerrynek sokkal többet kellett edzenie, mint nekem, mert neki pilótát kellett játszania, ami sokkal részletorientáltabb.Sokkal több képességet kell megmutatnod, már csak a pilótafülke ismerete miatt is. Én már játszottam jó pár katonát, volt némi katonai hátterem, így egy kis előnnyel indultam."

"A forgatáson vannak kaszkadőrkoordinátorok és vannak technikai tanácsadók. De mindenkinek megvan a maga módja, ahogyan a dolgokat csinálja, mert mindenki a saját mozdulatait finomítja, hogyan szereti tartani a fegyvert, hogyan szeret átmenni a dolgokon, így egy kicsit igazítunk rajta. És úgy éreztem, hogy ilyen szempontból előnyben vagyok, mert Jerrynek pilótát kellett játszania, és ő nem igazán pilóta. Tudom, hogy ezt nem tudod, de nem az! Álpilóta" - nevetett Mike.

Gerard elismerte, hogy igazi pilótának érezte magát, mire véget ért a kiképzés, és így folytatta: "Sok időt töltöttem szimulátorban, egy 737-es szimulátorban, és ez annyira valóságos. Szó szerint elrepültem a házam mellett Hollywoodban, átrepültem a Hollywood felirat alatt. És amikor leszállsz, annyira ideges vagy, még ha szimulátorban is vagy, úgy érzed, hogy ha lezuhansz, meg fogsz halni. Aztán azt mondják: "Oké, sikeresen leszálltál, most próbáld meg egy hajtóművel." Megteszed, aztán azt mondják: "Most pedig hatékonyan csináljuk egy hajtóművel és a farok felének hiányával." Szó szerint oldalt repülök be."

"Nagyon szórakoztató volt, de úgy érzed, minél többet tudsz, és minél több időt töltesz abban az ülésben, annál inkább úgy érzed, hogy tényleg kapitány vagy, és nem csak megjátszod magad. Pilótának érzed magad. Ez egy nagy része a dolognak, hogy a közönségnek el kell adni azt a tényt, hogy ti tényleg csak két pilóta vagytok, akik egy pokoli viharban próbálnak átrepülni egy gépet."

A Plane január 27-től látható a mozikban.

69 A gép  (2023)

akció | kaland | thriller

Brodie Torrance-t egy kereskedelmi légitársaság legjobb pilótájaként ismerik, aki hősiesen landol viharban megrongálódott repülőgépével egy távoli Fülöp-szigeteki... több»