Vicces külsejű statisztákat keres A Gyűrűk Ura sorozat

Új-Zéland lehet az első ország, ahol gyakorlatilag is újraindul a filmgyártás, miután az Avatar: A víz útja forgatását lassan folytatják. A következő nagy projekt, amely újra zöld utat kaphat az országban, az az Amazon 312658 sorozata lehet, amelyhez most egészen érdekes hirdetést adtak fel.

A film statisztáit menedzselő új-zélandi BGT Actors Models & Talents ügynökség ugyanis új szereplőket keres a sorozathoz. De nem akármilyen szereplőket. Kifejezetten olyanok jelentkezését várják, akinek „vicces arca” van. A vicces alatt lényegében a hétköznapitól bármilyen elváltozást értenek a forradásoktól és égési sérülésektől kezdve a túl nagy szemeken vagy a nagyon elálló füleken keresztül az extrém szőrzetig vagy épp a hiányzó csontokig.

Az nem derült ki, hogy pontosan milyen szerepre szánják a fura kinézetű statisztákat, de nagy valószínűséggel orkok vagy más nem evilági lények hordáit töltenék fel velük. Emellett cirkuszi jártassággal rendelkező statisztákat is keresnek, akik képesek akár zsonglőrködni is.

312658 forgatását még márciusban állították le a járvány miatt, de most az első között lehet, ami újraindul. Azt még nem tudni, hogy az első évad mikor rajtolhat el. A hírek szerint az Amazon még 2017-ben 250 millió dolláros szerződést kötött a sorozat elkészítésére, ami a tervezett öt évad tükrében máris egy 1 milliárd dolláros befektetést jelent.

A sorozatban többnyire nem ismert színészek szerepelnek majd, az első két epizód rendezését pedig Juan Antonio Bayona vállalta el.