Új lendületet vehet a Marilyn Manson körül egy éve kirobbant botrány, bemutatták ugyanis az Evan Rachel Woodról szóló dokumentumfilm első felét a Sundance Filmfesztiválon. A dokumentumfilm, a Phoenix Rising ugyanis azt a folyamatot mutatja be, ahogy a színésznő megbirkózott a vállát nyomó teherrel és végül nyilvánosan megnevezte Marilyn Mansont, mint bántalmazóját.

A színésznő állítása szerint az énekes még akkoriban bántalmazta őt, amikor 2006 és 2011 között egy párt alkottak. Az egyik első ilyen eset 2007-ben történt, amikor a Heart-Shaped Glasses klipjét forgatták, ekkor a színésznő még csak 19 éves volt. Állítólag az volt megbeszélve, hogy csak imitálni fogják a szexuális együttlétet, de az énekes a forgatáson végül nem csak imitálta a dolgokat. Az egész forgatás egy káosz volt, ahol senki sem törődött vele. De mivel egész életében arra tanították, hogy visszakérdezés nélkül tegye a dolgát, nem tudott ellenkezni. Szóval tulajdonképpen a kamera előtt erőszakolták meg.

Hogy miért nem állt elő tizenöt évig a vádakkal? Evan Rachel Wood egyszerűen félt, hiszen a kapcsolatuk egyre inkább az erőszakról szólt és évekbe telt neki, mire le tudta küzdeni magában a szégyenérzetet.

A Phoenix Rising első részét a Sundance Filmfesztiválon mutatták be. Érdekesség, hogy a bemutatón maga, Marilyn Manson is megjelent. Az énekest Az első nyilvános vádak után további bő egy tucat nő vádolta meg hasonló szexuális zaklatással és visszaélésekkel. Ő azonban továbbra is minden vádat tagad, és mindent a valóság szörnyű torzításának tart. Elmondása szerint minden párkapcsolata hasonló gondolkodású és beállítottságú emberekkel volt és mind kölcsönös beleegyezésen alapult.

Időközben Manson válasza is megérkezett a vádakra, melyről itt írtunk.