Nem sokat kellett várni a második fordulóra Evan Rachel Wood és Brian Warner, vagyis közismertebb nevén Marilyn Manson között. Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a színésznő egy dokumentumfilmben vallott arról, hogy tizenöt évvel ezelőtt az énekes egy videoklip forgatásán tulajdonképpen megerőszakolta. Meg is jött a válasz a vádakra.

A Phoenix Rising kétrészes dokumentumfilm azt a folyamatot meséli el, ahogy a színésznő eljutott odáig, hogy nyilvánosság előtt megnevezze Marilyn Mansont, mint a bántalmazóját. A színésznő azt állítja, hogy a férfi, aki 2006 és 2011 között a párja volt, a Heart-Shaped Glasses videoklipjének forgatásán lényegében megerőszakolta.

Természetesen megkérdezték a vádakról Marilyn Mansont is, aki végül az ügyvédjén keresztül juttatott el egy közleményt a sajtónak. Ebben az ügyvédje, Howard King úgy fogalmazott, a színésznő elbeszélése pimasz és roppant könnyen megcáfolható.

„Az összes hamis állítás, amelyet Evan Rachel Wood Brian Warnerről kijelentett, fantáziadús elbeszélése csupán a Heart-Shaped Glasses videoklipjének tizenöt évvel ezelőtti forgatásáról, pimasz és könnyedén megcáfolható, hiszen megannyi szemtanú volt jelen. Evan aktívan kivette a részét a háromnapos forgatásból, de az azt megelőző, hetekig tartó előkészületekből és ötletelésből is, ahogy az utómunkánál és vágásnál is jelen volt. Az imitált szexjelenet felvétele néhány órán át tartott közben több hosszabb szünettel és számos szögből felvették.”

Szóval Marilyn Manson nem csak tagadja a vádakat, de azt állítja, több szemtanú is az ő verzióját támaszthatná alá. Valószínűleg ezzel a történetnek még nincs vége.