Visszatér a Harry Potter eredeti triója az új film kedvéért?

Amióta 2001-ben megjelent a %44049c%, még soha nem volt ennyire mélyen a franchise népszerűsége. Ebben erősen közrejátszik az írónő, J. K. Rowling népszerűségének jelentős zuhanása is a transzneműekről való megnyilvánulásai miatt. És a Johnny Depp körüli botrány és a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai-ból való kiválása sem volt rá jó hatással.

Tisztában van ezzel a Warner is, akiknek most nagyon nagy szükségük lenne egy olyan mozira, ami visszahozza a franchise népszerűségét. Elnézve az első két rész fogadtatását, nem túl nagy kockázat kijelenteni, hogy nem a Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai lesz a messiás.

A stúdió éppen ezért már évek óta azon dolgozik, hogy egy olyan mozit hozzon tető alá, ami valóban visszacsábítja a rajongókat. És mi lehetne erre a legjobb recept, ha nem a Harry Potter filmek három főhősének reaktiválása? A Warner a hírek szerint (már jó rég óta) azon mesterkedik, hogy egy új filmben újra összehozza Harry Pottert, Ron Weasley-t és Hermione Grangert.

Az új film talán az eredetileg musicalként megszületett Harry Potter és az elátkozott gyermek lehet. Ebben hoznák vissza Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson leghíresebb karaktereit. Persze mindez egyelőre csupán terv, ami még egyáltalán nem biztos, hogy meg is valósulhat. És ennek több oka is van.

A trióból Daniel Radcliffe látványosan azon dolgozik, hogy végleg levetkőzze magáról a varázslótanonc skatulyáját, ezért a legelborultabb filmekben szeret szerepelni. Így nehezen elképzelhető, hogy az elmúlt évek kőkemény munkáját simán kukába hajítaná csak azért, hogy egy kilencedik Harry Potter moziban is műheget karcoljanak a homlokára.

Emma Watsonról pedig az a hír járja, hogy ha nem is végleg, de jó időre felhagy a színészkedéssel. A pletykák szerint a színésznő a következő években szeretné a magánéletét élvezni és a rivaldafénytől a lehető legmesszebb tölteni az időt a kedvesével.

Egyedül Rupert Grint kapcsán nem érkeztek olyan hírek, amelyek alapján azt hihetnénk, nem kapna a visszatérés lehetőségén. Mert a trióból a legkevésbé ő futott be, így neki akár még jól is jönne, ha újra a reflektorfénybe kerülhetne.