Edward Norton kapcsolata az MCU-val egy igazi hullámvasútnak tekinthető. A színész formálta meg a 2008-ban mozikba került A hihetetlen Hulkban Bruce Bannert, ám a rajongók nagy csalódására Bosszúállókban már nem ismételte meg a szerepet.

Bár nem mondható, hogy Norton azóta nem bukkant fel olyan filmben, amelynek egy kicsit se lenne köze a szuperhősökhöz, hiszen a 2014-es Oscar-díjas Birdman, amely ha talán egy kicsit is közvetettebben is, de köze van a szuperhősfilmekhez, szinté nagyot ment. Nortont a produkcióban nyújtott alakításáért pedig szintén jelölték az aranyszobrocskára legjobb férfi mellékszereplőnek járó kategóriában.

A TotalFilm magazinnak adott friss interjúban ráadásul a színész elárulta, hogy nagyon szívesen újra szerepet vállalna egy szuperhős produkcióban. „Talán egy rosszfiú szerepét? Vagy talán írok egy sajátot” – jegyezte meg Norton, és ez utóbbiban lehet is némi ráció, hiszen az idén ősszel a Netflixen debütált legújabb filmjében, az Árva Brooklynban nem csupán főszerepet játszott, hanem maga rendezte és írta a produkció forgatókönyvét.

Norton tehát bebizonyította, hogy nem csupán a színészkedéshez ért, hanem kiválóan megállja a helyét a filmszakma más területein is, ha pedig csakugyan egy szuperhősfilmbe vágná a fejszéjét a jövőben, annak alighanem sokan örülnének majd.