Néhány nappal az október 7-i szörnyű izraeli terrortámadások után, amelyek során a Hamász közel 1300 emberrel gyilkolt meg Lior Raz visszatért az izraeli hadseregbe.

Raz a 2015-ben a Netflixen debütált Fauda című sorozat főszerepével vált ismertté, a színész ugyanakkor korábban az Izraeli Védelmi Erőknél szolgált, így az alakításához a katonai tapasztalataiból is merített.

Razhoz csatlakozott még a Fauda forgatókönyvírója, Avi Issacharoff is. “Dél felé vettem az irányt, hogy csatlakozzak a több száz bátor önkénteshez, akik fáradhatatlanul dolgoztak, hogy segítsenek a lakosságnak Izrael déli részén. A bombázott Szderot városába küldtek minket, hogy kihozzunk két családot. Ne féljetek!” - írja Raz egy instasztoriban.

Raz és Issacharoff mellett ott van még Idan Amedi is, aki Ságit alakítja a sorozatban, és aki október 12-én egy videót tett közzé az X-en (Twitter), amelyben elmondta, hogy a behívták tartalékosnak.

“Amint láthatják, ma kissé más öltözékben vagyok. Ez nem egy jelenet a Faudából. Ez a való élet” - mondta Amedi a videóban.

Egy múlt heti Bloomberg-rendezvényen maga Ted Sarandos, a Netflix társ-vezérigazgatója erősítette meg, hogy a Hamász harcosai megölték a Fauda hangszerkesztőjét, Lior Waitzmant.

“Szombat reggel kiment kerékpározni, megállt, és SMS-t küldött a feleségének, hogy lövöldözés történt, és ez volt az utolsó, amit hallott róla. Mert ő is áldozata volt annak a terrortámadásnak” - mondta Sarandos.

92 Fauda  (2015)

akció | dráma | thriller

A Fauda című dokumentumfilm-sorozat két oldalról mutatja be a palesztin-izraeli konfliktust. Doron, az izraeli hadsereg egyik parancsnoka mindenáron szeretné kézre keríteni a... több»