Visszavonják Bruce Willis Arany Málnáját a színész diagnózisa után?

FRISSÍTVE: Egy nappal azután, hogy Bruce Willis családja nyilvánosságra hozta, hogy a színésznél afáziát diagnosztizáltak, az Arany Málna visszavonta a díjat. "Hosszas gondolkodás és mérlegelés után a Razzie-k úgy döntöttek, hogy visszavonják a Bruce Willisnek adott Arany Málna-díjat a nemrég nyilvánosságra hozott diagnózisa miatt. Ha valakinek az egészségi állapota befolyásolta a döntéshozatalát és/vagy a teljesítményét, akkor tudomásul vesszük, hogy nem helyénvaló Arany Málnát adni neki" - olvasható a közleményben.

Az Arany Málnát még Bruce Willis betegségének nyilvánosságra hozatala előtt ítélték oda.

A múlt héten Bruce Willis Arany Málna-díjjal ‘tüntették ki’ Kozmikus bűn című akció-scifiben nyújtott alakításáért, melynek különlegessége, hogy nem igazán volt vetélytársa, ugyanis idén az Arany Málna külön kategóriát hozott létre "Bruce Willis legrosszabb alakítása 2021-es filmben" címmel, mivel a színész tavaly 8 vitatható minőségű filmben is szerepelt.

Alig négy nappal ezt követően Willis családja nyilvánosságra hozta, hogy a színész visszavonul a színészkedéstől, miután afáziát diagnosztizáltak nála, amely egy olyan agykárosodás okozta betegség, mely hatással van az ember kognitív és kommunikációs képességeire. A szerencsétlen időzítés újabb kritikákat váltott ki az egyébként is sokszor támadott Arany Málna-díjjal szemben, melyet szervezők az IndieWire-nek elmondták, hogy fontolgatják a lehetőségeket, hogyan reagáljanak Willis diagnózisára.

Az Arany Málna szervezői egy szerdán közzétett tweettel próbáltak elébe menni az eseményeknek, és részvétüket fejezték ki Willis állapota miatt, ugyanakkor azt is írták, hogy "talán ez megmagyarázza, miért akart 2021-ben nagy durranással távozni".

Mondanunk sem kell, hogy ez a megjegyzés elég negatív visszhangot kapott, Garry Whitta forgatókönyvíró és újságíró, a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet társírója így reagált a tweetre:

"Komolyan, menjetek a pics@ba."

Az IndieWire megkereste a szervezőket azzal a kérdéssel, hogy a szervezet tervezi-e Willis díjának visszavonását. A társalapítók, John J. B. Wilson és Mo Murphy közleményben reagáltak:

"Őszintén sajnálattal hallottunk Willis diagnózisáról, amiről nem tudtunk, amíg a mai nap folyamán meg nem jelent a történet. Willis védelmében szólva, talán a képviselőinek nem kellett volna hagyniuk, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora mennyiségű munkát végezzen" - írták. "Legjobb kívánságainkat fejezzük ki Bruce-nak és családjának".

Arról, hogy miként reagált Hollywood Smith bejelentésére ITT írtunk bővebben.