Már a mozikban Chanya Button filmje, melynek premierje kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnod a Vita és Virginia - Szerelmünk története-ről!

A film egy szenvedélyes kapcsolat igaz történetét meséli el, mely az úttörőnek számító regényíró, Virginia Woolf (Elizabeth Debicki) valamint a nemesi származású, mindig titokzatos költő, Vita Sackville-West (Gemma Arterton) között bontakozott ki az 1920-as években. Az Ő románcuk ihlette Woolf merész és egyben lenyűgöző művét, az Orlando című regényt. Egy olyan korban járunk, ahol a nemek közti egyenlőség még szinte elképzelhetetlen volt, két nő szerelme pedig teljesen elfogadhatatlan a társadalom szemében.

A film rendezői székét Chanya Button foglalhatta el (Burn Burn Burn, Vita és Virginia - Szerelmünk története), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Gemma Arterton, Isabella Rossellini, Elizabeth Debicki, Peter Ferdinando, Rupert Penry-Jones, Emerald Fennell és Gethin Anthony. A forgatókönyvet Virginia Woolf műve nyomán Vita Sackville-West szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről:

  • Gethin Anthony (Clive Bell) és Brenock O'Connor (Julian Bell) második közös munkája. A két színész együtt játszott a Trónok harca című HBO sorozatban is.
  • A film forgatása 2017. szeptemberében zajlott Dublinban, Írországban.
  • A film főszerepeit eredetileg Eva Green és Gemma Arterton alakították volna, azonban egyéb elfoglaltságai miatt Green 2017. májusában végül kénytelen volt visszamondani a szereplést. A helyét Elizabeth Debicki vette át.
  • A Vita és Virginia Eileen Atkins 1992-es azonos című színművének mozifilmes adaptációja.
  • A Vita és Virginiát választották a 2019-es Frameline Film Festival nyitófilmjének San Franciscóban.
  • A Vita és Virginia - Szerelmünk története világpremierje 2018. szeptember 7-én volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Hazai premierdátum: 2019.08.08.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: