Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Vita és Virginia - Szerelmünk története (2018)

Vita & Virginia
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
20
Képek
3
Videók

Galéria (20)

Videók (3)

 
Murphyyy   2022. 07. 16.

legújabb vélemény

0
Irány a könyvtár!

Teljesen váratlanul jött szembe ez a film, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Virginia Woolf nevével sokszor találkoztam már, viszont tavaly került először könyve a kezembe. Nem gondolom, hogy a legegyszerűbbel kezdtem. Nagyon sokáig gyűrtem A ... teljes kritika»

 
mártilány   2019. 06. 28.

0

Nagyra becsülöm Victoria Woolf munkásságát. Amikor évekkel ezelőtt olvastam az Orlando című regényét, még nem tudtam, hogy egy feminista élharcos művével van dolgom. Annyira magával ragadott, hogy azóta több írását is elolvastam, több szempontból is ... több»

 
hogerr   2019. 07. 10.

0

Napjainkban nagyon aktuális az azonos neműek kapcsolatának kérdése, a csapból is az LMBTQ, ilyen-olyan jogok folynak. Bár maximálisan toleráns és támogató vagyok, és semmiféle ellenérzés sincs bennem, kicsit azért tartottam tőle, hogy ez a film is "s... több»

 
Fidos   2019. 08. 04.

0

Oké, szeretném már az elején leszögezni, hogy nagy rajongója vagyok Woolf munkásságának, így én személy szerint nagyon vártam ezt a filmet. De sajnos nem igazán tudott lenyűgözni sem a hangulatával, sem pedig a történetvezetésével, ami nagy kár, mert ez az ötlet sokkal többet érdemelt volna.

 
EDUARD98   2019. 08. 03.

0

Nem vártam túl sokat a filmtől, de sajnos azt a keveset se igazán tudta hozni. Nem is értem, hogy miért készült el, hogy akkor ez most mennyire is biografikus, mennyire is fikció, az nehezen eldöntető. Túl vékonyak a határok, ez a fajta ekletika pedig nekem egyszerűen nem jött be.

A film összbevétele 709 492 dollár volt (imdb.com).

 

Eileen Atkins magyar filmben is szerepelt. Ő játszotta Amanda szerepét Makk Károly 2003-as, "Egy hét Pesten és Budán" című filmjében.

(Berto49)
 

Dame Eileen June Atkins (1934) angol színésznő, dráma- és forgatókönyvíró behatóan foglalkozik Virginia Woolf munkásságával. Többek között ő játszotta Woolf szerepét a "A Room of One's Own" = "Saját szoba" című, 1991-es TV-filmben, továbbá ő írta az 1997-es, "Mrs. Dalloway" című film forgatókönyvét, amelyben Vanessa Redgrave volt a főszereplő.

(Berto49)
 

Gethin Anthony (Clive Bell) és Brenock O'Connor (Julian Bell) második közös munkája. A két színész együtt játszott a Trónok harca című HBO sorozatban is.

(hp)
 

A film forgatása 2017. szeptemberében zajlott Dublinban, Írországban.

(hp)
 

A film főszerepeit eredetileg Eva Green és Gemma Arterton alakították volna, azonban egyéb elfoglaltságai miatt Green 2017. májusában végül kénytelen volt visszamondani a szereplést. A helyét Elizabeth Debicki vette át.

(hp)
 
A Vita és Virginia legnagyobb erőssége tehát az atmoszférateremtésben, illetve a szereplők közötti kapcsolat kialakulásának ábrázolásában rejlik, azonban innovatívabb művészi megoldásokkal, kidolgozottabb forgatókönyvvel és markánsabb rendezői stílussal egy sokkal maradandóbb alkotás születhetett volna. több»
 
A film egy több mint tíz éven át tartó szerelmi viszony története, amelynek hatására világirodalmi klasszikus született, Virginia Woolf remeke, az Orlando. több»
 
Súlyos film ez, egy hatalmas irodalmi mementóról, csak egy kicsit túl nehézre sikeredett. több»