Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
50
Képek
3
Videók

Vélemények: Vita és Virginia - Szerelmünk története (2018)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Fidos   2019. 08. 04.

legújabb vélemény

Oké, szeretném már az elején leszögezni, hogy nagy rajongója vagyok Woolf munkásságának, így én személy szerint nagyon vártam ezt a filmet. De sajnos nem igazán tudott lenyűgözni sem a hangulatával, sem pedig a történetvezetésével, ami nagy kár, mert ez az ötlet sokkal többet érdemelt volna.

 
EDUARD98   2019. 08. 03.

Nem vártam túl sokat a filmtől, de sajnos azt a keveset se igazán tudta hozni. Nem is értem, hogy miért készült el, hogy akkor ez most mennyire is biografikus, mennyire is fikció, az nehezen eldöntető. Túl vékonyak a határok, ez a fajta ekletika pedig nekem egyszerűen nem jött be.


 
mártilány   2019. 06. 28.

Nagyra becsülöm Victoria Woolf munkásságát. Amikor évekkel ezelőtt olvastam az Orlando című regényét, még nem tudtam, hogy egy feminista élharcos művével van dolgom. Annyira magával ragadott, hogy azóta több írását is elolvastam, több szempontból is korszakalkotó volt az írónő. Egy valódi lángelme. Épp ezért egy percig sem volt kérdéses, hogy megnézem a róla készült filmet. Nem nevezném tipikus életrajzi drámának, mert erősen a magánéletére koncentrál, azt viszont nagyon profin mutatja be. Érzelmesen, mégis hitelesen mutatja be a két nő szerelmének kibontakozását. Nem tolakodó a stílusa, jól eltalálták a film készítői az arányokat. Kedvelhető filmet hoztak össze egy számomra nagyon szimpatikus nőről.

 
hogerr   2019. 06. 17.

Napjainkban nagyon aktuális az azonos neműek kapcsolatának kérdése, a csapból is az LMBTQ, ilyen-olyan jogok folynak. Bár maximálisan toleráns és támogató vagyok, és semmiféle ellenérzés sincs bennem, kicsit azért tartottam tőle, hogy ez a film is "szájbarágós" lesz, de szerencsére kellemesen meglepett. Egy jó kis romantikus dráma kerekedett ki belőle. Segít megérteni a két világháború közti korszakot, amikor a társadalom kizárólag a heteroszexuális kapcsolatot tartotta elfogadhatónak. Vitázhatnánk rajta, mennyit és milyen irányba fejlődött a világ, de itt most nem ez a lényeg. Korrajzként, romantikus történetként egyaránt élvezhető filmet láthat, aki esélyt ad a Vita & Virginianak. Szerintem kihagyhatatlan darab.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.