61 Gemini Man  (2019)

Iszonyú sokat kellett várni, hogy a technológia felfejlődjön a Gemini Manhez, mely már húsz éve porosodott Hollywoodban, amikor Ang Lee úgy döntött, elérkezett az idő, hogy megvalósuljon a filmterv. Most, hogy a Twittert ellepték az első reakciók, már kaphatunk némi képet arról, hogy vajon sikerült-e beváltani a hangzatos ígéreteket.

Ha nagyon röviden akarjuk összefoglalni, és csak a látványra, illetve a technikai megoldásokra koncentrálunk, a válasz egyértelműen igen. A Twitteren megjelent első vélemények alapján a Gemini Man valóban egy igen egyedik akciófilm, ami soha korábban nem látott látványt ígér, ami nem is csoda annak fényében, hogy a film csúcspontjának számító jeleneten közel egy évig dolgozott a direktor.

A film különlegességét nem csak az adja, hogy egyszerre láthatjuk a filmvásznon Will Smitht és a tökéletesen valósághű fiatalkor önmagát, de a 120 FPS-es képkockaszám (ez kétszerese a hagyományos hollywoodi filmekének) is bőven hozzátesz az élményhez, ami miatt például a ComingSoon újságírója szerint kötelező moziban megnézni a Gemini Mant.

Számos kritikus kiemeli ezeken kívül Smith alakítását, és bár többeknek is szúrta a szemét a forgatókönyv sablonossága, mégis úgy vélik, ez a film még meghatározó jelentőségű lehet a mozi jövőjét illetően.

Nos, akárhogy is legyen, már nem kell sokáig várnunk, hogy mi is meggyőződhessünk minderről, a Gemini Man ugyanis október 10-től látható a magyarországi mozikban.