Woody Allen bejelentette a visszavonulását? (videó)A kép forrása: Vision Distribution

Woody Allen azt mondta Alec Baldwinnak, hogy a következő filmje lehet az utolsó. Az Annie Hall rendezője az 50. filmjét készíti elő, amelyet idén ősszel Párizsban forgatnak. Allen arról beszélt, hogy a "sok izgalom elmúlt" számára rendezőként.

A 86 éves Allen az Instagram Live-on keresztül beszélgetett Baldwinnal, hogy népszerűsítse új, Zero Gravity című novelláskötetét, amely ebben a hónapban jelent meg. Az interjúban szóba került Allen írói folyamata, a The New Yorker és a zene iránti szeretete, valamint egyéb elmélkedések a filmes és komikusi karrierjéről.

Baldwin a rendezői jövőjéről is kérdezte Allent, és Allen elárulta, hogy egy újabb filmet készít elő, amelyet idén ősszel forgatna Párizsban, bár egyéb részleteket nem osztott meg. A film lenne Allen 50. alkotása pályafutása során és az ikonikus rendező elmondta, hogyha ez lenne az utolsó filmje, akkor a könyvek vagy színdarabok írása felé fordulna. Allen kifejtette, hogy az ok, amiért kiábrándult a filmkészítésből, sokban összefügg a világjárvány utóhatásaival és a streaming hatására megváltozott filmnézési szokásokkal.

"Most csinálsz egy filmet, kapsz pár hetet a mozikban... aztán rögtön megy a streamingre és a pay per view-ra" - mondta Allen - "De ez már nem ugyanaz, mint amikor én belevágtam a filmes szakmába, így számomra nem olyan élvezetes, mint korábban. Nem érzem ugyanolyan jól magam...”

Baldwin ezt követően megkérdezte, hogy fontolóra venné-e, hogy forgatókönyveket írjon másoknak, amire Allen azt mondta, hogy soha nem tenné.

Az interjú alatt a hozzászólásokat letiltották. Az interjút technikai nehézségek is beárnyékolták, amelyek során Allen adása többször is rövid időre megszakadt. A beszélgetést átlagosan körülbelül 2500 ember hallgatta egyszerre.

Baldwin már többször dolgozott együtt Allennel, többek között a 2013-as Blue Jasmine és a 2012-es Rómának szeretettel című filmekben. A színész arról is beszélt, hogy szereti Allen 2020-as Apropó nélkül című önéletrajzi könyvét, valamint a rendező számos filmjét. Baldwin az interjúban azonban nem tett említést Dylan Farrow-ról vagy a szexuális zaklatással kapcsolatos vádakról, amelyek beárnyékolták Allen karrierjét.

Allen azóta persona non grata Hollywood nagy részénél, hogy a #MeToo mozgalom nyomán újra felszínre kerültek azok a vádak, miszerint 1992-ben szexuálisan bántalmazta az akkor 7 éves Dylan Farrow-t. Allen többször is tagadta a vádakat, legutóbb például egy tavalyi CBS News-interjúban.

Azóta az Amazon visszamondta az Annie Hall rendezőjével és négyszeres Oscar-díjas színészével kötött 4 filmes szerződését, és számos sztár kvázi letagadta, hogy dolgozott vele, köztük Kate Winslet (Wonder Wheel: Az óriáskerék), Mira Sorvino (Hatalmas Aphrodité), Elliot Page (To Rome with Love) és Colin Firth (Káprázatos holdvilág). Allen, azóta nehezen talál észak-amerikai forgalmazást filmjeihez, köztük a legutóbbi projektjéhez, a Rifkin fesztiválja-jához.

Baldwin interjúja az HBO 2021-es Allen kontra Farrow című dokumentumfilm-sorozatát is követi, amely mélyebben belemerült a vádakba, és új, korábban nem látott felvételeket tartalmazott Dylan Farrow-tól, Mia Farrow-tól és más családtagoktól és barátoktól, amelyek alátámasztották az Allen elleni vádakat.

Baldwin, amikor vasárnap bejelentette az interjút, úgy tűnt, elismeri, hogy a dokumentumfilm mennyire megváltoztatta a beszélgetés várható fogadtatását: "Hadd kezdjem azzal, hogy kijelentem, NINCS érdekemben bárki felett ítélkezni” - írta Baldwin - "Nyilvánvalóan olyan valaki vagyok, akinek megvannak a saját meggyőződései, és nem érdekelnek mások spekulációi. Ha te úgy gondolod, hogy a tárgyalást egy HBO-dokumentumfilm segítségével kellene lefolytatni, az a te dolgod".

Baldwin a saját hírnevét érintő tűzviharral néz szembe, miután tavaly egy forgatáson történt szerencsétlen baleset (?) során meghalt Halyna Hutchins operatőr. A büntetőügyben még mindig nyomoznak az új-mexikói hatóságok, és a halálos balesettel kapcsolatban több más polgári per is folyik a színész ellen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alec Baldwin (@alecbaldwininsta) által megosztott bejegyzés