Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Rifkin fesztiválja (2020)

Rifkin's Festival
Filmadatlap
 
26
Szereplők
2
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Videók (2)

 
bart   2021. 12. 03.

legújabb vélemény

0

Sajnos az az érzésem, hogy Woody Allen igazából minden filmet megcsinált már, amit szeretett volna, így a rendező már csak önismétlésekbe esik. Nincs ez másként ennél a filmnél sem, ami valahogy annyira "elitista" lett, hogy nem is értem, hogy kinek csinálta...

 
Dann007   2021. 12. 02.

0

Egy teljesen bagatell film, jelentéktelen karakterekkel és felejtős sztorival. Szerintem borzalmasan gyenge...

A film összbevétele 1 486 564 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 952 495 forintot termelt. A hazai mozik összesen 657 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film premierjére a San Sebastian Filmfesztiválon került sor.

(csd)
 

A film poszterét Jordi Labanda alkotta, aki többek között a Vogue, Marie Claire és The New York Times címlapjait is tervezte már.

(csd)
 

A történetben Sergi Lopez festőt alakít, dolgozószobájához egy helyi alkotó, Juan Luis Goenaga műveit használták fel díszletként a karakter dolgozószobájában.

(csd)
 

A rendező, Woody Allen 49. filmje.

(csd)
 

A filmben rekonstruálták Ingmar Bergman "A hetedik pecsét" ikonikus sakkjelenetét. Christoph Waltz az év legmelegebb napján bírta ki sötét köntösben. Ugyanezen a tengerparton forgatták a Trónok harca sorozat Sárkánykőn játszódó jeleneteit.

(csd)
 
A Rifkin fesztiválja kellemes szórakozás, de nem írja újra a filmtörténetet, és mint ilyen, nem sok vizet zavar. De mi lesz, ha van még Allenben annyi, hogy letegyen az asztalra egy új Bűnök és vétkeket vagy egy Annie Hallt? Egyáltalán: ki ad és adhat-e neki erre esélyt? több»
 
Ebből pedig egy ötletes utazás lesz többek között az Aranypolgár, a 8 és 1/2, a Jules és Jim, a Kifulladásig, a Persona vagy Az öldöklő angyal világában, ötletesen megvalósítva – mintha Woody Allent úgy igazán ezek a részek érdekelték volna csak az egész filmből. Az így bejárt külső-belső út persze a végére szépen kikerekedik – hogy is ne kerekedne ki, ha valaki a 49. mozifilmjét rendezi. több»