69% 39 szavazat
Mázli

Mázli

Mázli
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
15
Szereplők (15)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Pusztaszél határfalu. Itt nincs munka. Nincs jövő. Nincs remény. A határ túloldalán Obendorfban azonban vígan élnek. Onnan mindig korsók koccanása, és a Kacsatánc vidám dallama hallatszik. Pusztaszélre rámosolyog a szerencse. Ha egyben eladják a falu földjeit, egy osztrák gazda megvásárolja azt. Ám az üzlet egy kerékkötő miatt meghiúsul. István hiába törte bele az utolsó ekét a sziklás magyar ugarba, fanatikusan hisz abban, hogy ez a föld fogja elhozni nekik a Kánaánt. Ha eladják, semmijük sem marad. Végzetesen szembe kerül az egész faluval. Nem akarja eladni a földjét, de nem akar a többiek boldogságának az útjában állni. Úgy dönt, inkább felköti magát. De előtte megássa a maga sírját. És ekkor a földben megtalálja az OMV készáru olajvezetékét...

Forgatókönyvíró: Hegedűs Bálint
Ország: Németország, Franciaország, Magyarország
Premier (HU): 2008.10.23.
Lukáts Andor
Lukáts Andor
Kerekes Vica
 
2021.04.18 Crystaldeer

legújabb vélemény

Kicsit több, mint átlagos

Lukáts Andor nagyon hitelesen játssza a karaktert, mintha csak rászabták volna a filmet, ezzel szemben senki mást nem igazán tudnék kiemelni. Vígjátéknak se különösen mondanám, inkább a szarkasztikus humor jelenik meg benne. Hangvételében sokkal drámaibb, a cselekménye azonban figyelemfelkeltő. Láttam már ennél sokkal rosszabb magyar alkotást, nem nevezném kiemelkedőnek, de ezzel szemben teljesen élvezhető. Én is úgy vélem, hogy a film egyharmadában valahogy elfogyott a történet, és hiányzott egy rendes befejezés, de ettől független nem rossz film, egyszer teljesen nézhető. Külön extra, hogy az osztrák szereplőket tényleg osztrák színészek játsszák, ezért szintén jár a pont, ez hitelessé teszi a cselekményt.

1
 
2018.08.05 Dan

Az egyharmadáig élveztem, de utána számomra nagyon kiszámíthatóvá és monotonná vált. Nem egy fordulatos film, és sajnos még Kerekes Vica felbukkanása sem nagyon menti meg a műsort. Kár érte, mert volt az ötletben potenciál.

0
 
2017.07.05 Wesleyvep

Mindig fenntartásokkal nézek meg egy filmet, mivel túl sokszor csalódtam már. A szokásos kliséken sajnos ez a magyar alkotás sem képes túllépni, ennek ellenére remek képi világa van és egész korrekt alakításokat láthatunk. A többi viszont csak sallang.

0