62% 51 szavazat
Hetedik alabárdos

Hetedik alabárdos

Hetedik alabárdos
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
21
Szereplők (21)
28
Képek (28)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
1
Díjak (1)
2
Filmkritika (2)
Cikkek
Fórum
szanko  

Hol nézheted

Bánki Gergely
Bánki Gergely
Nagy Ervin
Ujlaky Dénes

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

A Hetedik alabárdos humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az "örök statiszta" szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd.
A napjaink színházi világában… Több


Rendező: Vékes Csaba
Forgatókönyvíró: Vékes Csaba
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2017.09.21.
 
2023.06.09 Emmersson

legújabb vélemény

Kis Nagy Ember

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A véletlenek és az ukrán alvilág összjátéka folytán – ahol fontos szerep jut egy alabárdnak, a zsinórpadlásról vizelésnek és még sok apróságnak – egy sokadik senki, a szöveg nélküli láthatatlan szereplő előtérbe keveredik. Miklós (Bánki Gergely) esté... Teljes kritika

0
 
2020.08.15 Crystaldeer

unalmas

Mikor megláttam ezt a filmadatlapot, azt gondoltam, hogy amiben ilyen jó színészek játszanak, az csak jó film lehet, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy a film nagyon gyenge..nem is értem, hogy lehetett így elrontani...már kb 20 perc után kiakartam kapcsolni, de végignéztem, hogy aztán megtudjam írni mennyire rossz lett. A film túlságosan vontatott, unalmas a cselekmény, bár egy két csavar és vicces jelenet van a történetben, de összeségében nagyon gyenge lett. Ha másfél órát elakartok pazarolni, hát hajrá jó szórakozást, de inkább nézzetek valami más filmet.

1
 
2017.10.07 indingo

Mostanában sok jó magyar filmet láthattunk a mozikban ezért is ültem be rá, de nekem annyira nem jött be. Óvodás poénok vagy olyanok amiket már más filmben láttam, nem nagy eresztés.

0
 
2019.12.06 VvV

Picit elmebeteg a története. Nagyon izgalmas lett a végkifejlete, kalandos őrület a vége. A szereplők, a karakterek is elég jók.

1
 
2017.09.13 nándi99

Hát inkább ezt nézzétek, mint a Pappa piát. Bár azzal ellentétben ez biztos nem lesz annyira sikeres, pedig sokkal jobban megérdemlné. Jópofa sztori, minden sarkon egy újabb humorforrás, a főszereplő pedig egyszerűen zseniális figura.

1

A film 2 818 028 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 736 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A film magyar premierje 2017. szeptember 21, azonban a bemutató előtt már megtekinthető volt a nyíregyházi Vidor fesztiválon és Miskolcon a Jameson CineFest versenyprogramjában.Szerző: GedyPapa

#2
 

A film a 41. Montreali World Filmfesztiválon került először bemutatásra.Szerző: csd

#3
 
Értékelés: 6/10
(2017. 09. 25.)
A kapkodva egymás után dobált, főleg helyzetkomikummal élő szituációk ugyan tartanak egy kigondolt, keserédes befejezés felé, csak közben a történet nagyon döcög és zavaró a modorossága. Amit viszont a Hetedik alabárdos javára kell írni, hogy minden kockájáról süt, alkotója milyen szeretettel vázolta fel szatirikus látleletét a színházi világról. 6... Több
 
Értékelés: 5/10
(2017. 10. 02.)
A produkció egyik kiszámítható, de mégis jobban sikerült poénjai közé tartozik, amikor a híresen kegyetlen kritikus elolvad az elé tárt borzalomtól, mert hogy "ezek a srácok akarnak valamit" és már előre sajnálkozik, hogy a buta tömegek nem fogják érteni ezt a csodát. Én férfiasan bevallom, nem értem a Hetedik alabárdost, nem értem, hogy mi lenne b... Több