Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

Hetedik alabárdos (2017)

Hetedik alabárdos
Filmadatlap
 
21
Szereplők
8
Vélemények
28
Képek
1
Videók

Galéria (28)

Bánki Gergely
Bánki Gergely
Nagy Ervin
Ujlaky Dénes

Videók (1)

 
Crystaldeer   2020. 08. 15.

legújabb vélemény

1
unalmas

Mikor megláttam ezt a filmadatlapot, azt gondoltam, hogy amiben ilyen jó színészek játszanak, az csak jó film lehet, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy a film nagyon gyenge..nem is értem, hogy lehetett így elrontani...már kb 20 perc után kiakartam kapcsolni, de végignéztem, hogy aztán megtudjam írni mennyire rossz lett. A film túlságosan vontatott, unalmas a cselekmény, bár egy két csavar és vicces jelenet van a történetben, de összeségében nagyon gyenge lett. Ha másfél órát elakartok pazarolni, hát hajrá jó szórakozást, de inkább nézzetek valami más filmet.

 
indingo   2017. 10. 07.

0

Mostanában sok jó magyar filmet láthattunk a mozikban ezért is ültem be rá, de nekem annyira nem jött be. Óvodás poénok vagy olyanok amiket már más filmben láttam, nem nagy eresztés.

 
TomÁcs   2019. 11. 25.

0

Érdekes felépítésű film, Nagy Ervin hozza a tőle már elvárható remek alakítást. A történet elég beteg, de voltak benne jó poénok.

 
VvV   2019. 12. 06.

0

Picit elmebeteg a története. Nagyon izgalmas lett a végkifejlete, kalandos őrület a vége. A szereplők, a karakterek is elég jók.

 
szanko   2017. 10. 11.

0

Nem rossz, de láttam már jobbat is. Kissé kidolgozatlannak tűnt minden téren. Maga az elgondolás nem lett volna rossz,de a poénok és a képi világ kidolgozása is lehetett volna alaposabb. Viszont ahhoz képest, hogy mennyi idő alatt és mennyi pénzből készült...5 csillag. Összességében szerethető, nézhető.

 
SunnyM   2017. 09. 12.

0

Amilyen jól indult az eleje, annyira kusza lett a befejezése a filmnek. Egyszerűen erőltetett lett, és már kezdtem érezni a szekunder szégyent. Szóval nehéz ezt így megítélni, de legjobb esetben is csak 3 csillagot tudok rá adni. Őszintén szólva sokkal többet vártam tőle az előzetes alapján.

 
nándi99   2017. 09. 13.

0

Hát inkább ezt nézzétek, mint a Pappa piát. Bár azzal ellentétben ez biztos nem lesz annyira sikeres, pedig sokkal jobban megérdemlné. Jópofa sztori, minden sarkon egy újabb humorforrás, a főszereplő pedig egyszerűen zseniális figura.

A film 2 818 028 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 736 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film magyar premierje 2017. szeptember 21, azonban a bemutató előtt már megtekinthető volt a nyíregyházi Vidor fesztiválon és Miskolcon a Jameson CineFest versenyprogramjában.

(GedyPapa)
 

A film a 41. Montreali World Filmfesztiválon került először bemutatásra.

(csd)
 
A kapkodva egymás után dobált, főleg helyzetkomikummal élő szituációk ugyan tartanak egy kigondolt, keserédes befejezés felé, csak közben a történet nagyon döcög és zavaró a modorossága. Amit viszont a Hetedik alabárdos javára kell írni, hogy minden kockájáról süt, alkotója milyen szeretettel vázolta fel szatirikus látleletét a színházi világról. 60/100 több»