Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
57

Hetedik alabárdos (2017)

Hetedik alabárdos
Filmadatlap
 
21
Szereplők
5
Vélemények
28
Képek
1
Videók
 
indingo   2017. 10. 07.

Mostanában sok jó magyar filmet láthattunk a mozikban ezért is ültem be rá, de nekem annyira nem jött be. Óvodás poénok vagy olyanok amiket már más filmben láttam, nem nagy eresztés.

 
szanko   2017. 10. 11.

Nem rossz, de láttam már jobbat is. Kissé kidolgozatlannak tűnt minden téren. Maga az elgondolás nem lett volna rossz,de a poénok és a képi világ kidolgozása is lehetett volna alaposabb. Viszont ahhoz képest, hogy mennyi idő alatt és mennyi pénzből készült...5 csillag. Összességében szerethető, nézhető.


 
nándi99   2017. 09. 13.

Hát inkább ezt nézzétek, mint a Pappa piát. Bár azzal ellentétben ez biztos nem lesz annyira sikeres, pedig sokkal jobban megérdemlné. Jópofa sztori, minden sarkon egy újabb humorforrás, a főszereplő pedig egyszerűen zseniális figura.

 
SunnyM   2017. 09. 12.

Amilyen jól indult az eleje, annyira kusza lett a befejezése a filmnek. Egyszerűen erőltetett lett, és már kezdtem érezni a szekunder szégyent. Szóval nehéz ezt így megítélni, de legjobb esetben is csak 3 csillagot tudok rá adni. Őszintén szólva sokkal többet vártam tőle az előzetes alapján.

 
Alphik   2017. 09. 02.

Miről is van szó? Adott egy csetlő boltó figura, aki megkapja egy színdarab megrendezésének lehetőségét, és ebből készült egy film. Okés, ez eddig nem baj, de a film éppolyan bárgyú és jellegtelen, mint maga a darab. Nagyon sajnálom, mert kéne már egy jóféle magyar vígjáték, de ezt inkább kerüljétek el messziről.

Bánki Gergely
Bánki Gergely
Nagy Ervin
Ujlaky Dénes
 
A kapkodva egymás után dobált, főleg helyzetkomikummal élő szituációk ugyan tartanak egy kigondolt, keserédes befejezés felé, csak közben a történet nagyon döcög és zavaró a modorossága. Amit viszont a Hetedik alabárdos javára kell írni, hogy minden kockájáról süt, alkotója milyen szeretettel vázolta fel szatirikus látleletét a színházi világról. 60/100 több»
 
A produkció egyik kiszámítható, de mégis jobban sikerült poénjai közé tartozik, amikor a híresen kegyetlen kritikus elolvad az elé tárt borzalomtól, mert hogy "ezek a srácok akarnak valamit" és már előre sajnálkozik, hogy a buta tömegek nem fogják érteni ezt a csodát. Én férfiasan bevallom, nem értem a Hetedik alabárdost, nem értem, hogy mi lenne benne a jó, de legkevésbé azt, hogy Vékes Csaba mit szeretett volna, hogy jó legyen benne. 5/10 több»
 

A film magyar premierje 2017. szeptember 21, azonban a bemutató előtt már megtekinthető volt a nyíregyházi Vidor fesztiválon és Miskolcon a Jameson CineFest versenyprogramjában.

(GedyPapa)
 

A film a 41. Montreali World Filmfesztiválon került először bemutatásra.

(csd)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.