Zack Snyder megrendezné az egyik legsötétebb Marvel-sztorit

Zack Snyder nemrégiben egy interjú során arról beszélt, hogy nagy valószínűséggel a Zack Snyder: Az Igazság Ligája után végleg elhagyja a DCEU-t. A rendező azonban nem fordítana hátat a szuperhősök világának, csak épp szíve szerint egy másik univerzum egy másik hőséről forgatna filmet.

Ha nem DC, akkor természetesen Marvel. Zack Snyder szívesen dolgozna a Marvel univerzum egyik legsötétebb, de egyben legsikeresebb történetén, ha megtehetné. Hogy melyik ez a történet? Frank Miller 1990-ben írt Elektra Lives Againje!

A történet szerint Matt Murdock, alias Daredevil minden éjjel ugyanazt a rémálmot látja, miszerint Elektra, akik korábban a karjai közt halt meg, valójában él és továbbra is aktív bérgyilkos. Mint ismert, Elektra volt Daredevil nagy szerelme, de mint oly sok ilyen történet a Marvel univerzumban, ez is tragédiával ért véget.

Zack Snyder szíve szerint ezt a sztorit dolgozná fel egy új filmben, ha lehetőséget kapna rá a Disneytől és a Marvel Studiostól. Hogy kaphat-e, az erősen kérdéses, de elméletileg jogi akadályai nincsenek.

A Daredevil jogok 2018-ban kerültek vissza a Marvel Studioshoz, miután a Netflix leállította az egyébként piszok népszerű sorozatát. Ezt követően a szerződés szerint két évet kellett várnia a Marvelnek ahhoz, hogy bármit is kezdjen a karakterrel. Ez a két év már lejárt, így gyakorlatilag bármikor nekiláthatnak egy új Daredevil-mozi előkészítésének. És ha így tesznek, akkor miért ne minden idők egyik legjobb Daredevil-Elektra sztoriját dolgoznák fel?

Daredevil a Netflix-sorozata előtt a mozivásznon is megpróbálta megvetni a lábát, de a 2003-as film Ben Affleckkel a főszerepben elég nagyot bukott. Ebben is láthattuk Elektrát, akit Jennifer Garner alakított, és két évvel később ő is kapott egy saját filmet, ám az ugyanúgy megbukott.