Noha egyre nagyobb sikernek örvend az HBO sorozata, az Eufória, azonban az elmúlt időszakban komoly kritikák érték a készítőket a D.A.R.E. drogprevenciós program irányából.

Az 1983-ban alapított Drug Abuse Resistance Education egy korábbi közleményben kifogásolta az Eufória tartalmát, a szervezet szerint ugyanis a széria egyszerűen validálja a kábítószer-fogyasztását a fiatalok körében.

“Ahelyett, hogy megvédené a gyermekeket a drogfogyasztás és más veszélyes viselkedésformák szörnyű következményeitől, az HBO sorozata, az Euphoria hamis képet fest a drogfogyasztásról, a függőségről, az erőszakot és más destruktív viselkedést pedig egyszerűen népszerűsíti” - olvasható a közleményben.

Az Eufória az HBO egyik legsikeresebb produkciójának számít, a napokban vált hivatalossá, hogy elkészül a harmadik évad, a D.A.R.E. kijelentéseire pedig a sorozat egyik főszerepét alakító Zendaya is reagált.

“A sorozat semmiképpen sem erkölcsi tanmese, hogy megtanítsuk az embereknek, hogyan éljék az életüket, vagy mit kell tenniük. Épp ellenkezőleg, az Eufória célja, hogy segítsünk az embereknek, hogy egy kicsit kevésbé érezzék magukat egyedül. Hogy mindaz amin keresztülmennek, azt többen is átélték már” - reagált a színésznő, majd hozzátette, hogy reméli, hogy tudnak a sorozat szereplőivel azonosulni azok, akiknek segítségre van szükségük.

82 Eufória  (2019)

dráma

A sorozat olyan középiskolásokra koncentrál, akik életének szerves részét képezik a drogok, a szex és az erőszak. több»