Író: Agatha Dominik, John Cox

72 Átnevelő tábor (2008)
Nekem tetszett a film. Nem mondom, hogy váratlan vagy meglepő volt benne. Peter Stormare-t nagyon kedvelem. Arra kíváncsi lennék (nem olvastam még utána), hogy vajon tényleg léteztek-e ilyen táborok, vagy kamu az a bemondás, hogy valós eseményeken alapul... Ha tényleg van köze a valósághoz, akkor talán jó lett volna valami túlélőt is bemutatni. Legalább a végén vagy az elején. Vagy valami dokumentumfilmesebb megoldás jól állt volna neki. De így is élvezhető volt számomra. Nemigen nézném újra, de egyszer jó volt...
Még akár jó is lehetett volna, de nagyon sokszor úgy éreztem, hogy túlerőltették a készítők. Túl dúrvára sikeredett egy-két jelenete ami számomra nem volt hiteles.
Ez is egy olyan film, ami elé nem lehet úgy leülni, hogy "most kikapcsolom az agyam és szórakozom egy jót". Lehet, hogy szórakoztatni nem fog, de biztos, hogy maradandó élményt okoz. Mindenki nagyot alakít, és valahol egy igaz történetről beszélünk, hiszen léteznek ezek a táborok.
Maga a film inkább unalmas, nem volt benne jól kidolgozott feszültség, a suspense része sem sikerült. Erről a témáról egy dokumentumfilm jobb lett volna. Szétesett, majd összefércelt részletekből áll a mozi, a cselekmény nem hajtja magát, nincs drámaian összefűzve. Inkább egy kis ez, egy kis az összevágva.