A múlt hét folyamán debütált a Netfilxen Aaron Sorkin legújabb filmje, A chicagói 7-ek tárgyalása, amely a hazai nézőket és kiritkuskat egyaránt lenyűgözte.

A film cselekménye a 1968-as Demokrata Párti konvenciót övező békésnek induló  demonstráció történéseit, illetve az azt követő tárgyalás eseményeit dolgozza fel. A chicagói 7-ek tárgyalása a zseniális Sorkin rendezése, hanem parádés szereposztása miatt is figyelemre méltó, hiszen  Joseph Gordon-Levitt, Eddie Redmayne, Michael Keaton, Sacha Baron Cohen, Frank Langella és  Mark Rylance is felbukkannak a filmben.

Sorkin filmje 94 százalékos értékelést tudhat magáénak a Mafabon közel 167 szavazat mellett, de nézzünk néhány értékelést a hazai nézőktől:

“Pont az ilyen filmek hiányoznak igazán szerintem manapság - amikor jó alkotók igényes és okos történetet tesznek le az asztalra, amiben nem a számítógépes grafikákra megy el a pénz, hanem a minél korhűbb amtoszférára” - írja Denisqoo, aki négy csillaggal értékelte a filmet.

Szintén négy csillagot adott a filmre Attila, aki szerint: “Sorkin a rendezői székben, és egy csapat remek színész - plusz a múlt évszázad egyik legerőteljesebb története. Mi gond lehetne? Hát nem túl sok. Remek film egy érdekes, ma már történelminek számító eseményről.”

“Nagyágyúk egy nagy történetben, amit mindenkinek érdemes tudnia, aki kicsit is foglalkozik társadalmi kérdésekkel. A film tökéletesen hozza a kötelezőt, amit várunk tőle - kellően izgalmas és feszült, annak ellenére, hogy elvileg tudjuk, mi a sztori vége” - olvasható stargame-től.

Oldczander pedig öt csillaggal értékelte a produkció, bővebben pedig az alábbiakat írja: “A sztori alapból erős volt, de Sorkin bravúros írói vénája csak még jobbá tette, és a rendezés pedig nagyon magabiztos volt. A főszereplő gárda valami fenomenális, le a kalappal az alkotók és a Netflix előtt!”

A chicagói 7-ek tehát már megtekinthető a Netflixen, bővebb információt, képeket, előzetest és érdekességet a film adatlapján találtok!