2026.07.19 12:05 Szabolcs_mester2026 Olvasottság: <100x
0

A legjobb Marvel-film trilógia nyitó darabja

A 2008-as Vasember című film szerintem az egyik legjobb szuperhősfilm, amit valaha készítettek. Nemcsak azért tetszett, mert sok benne az akció és a látványos jelenet, hanem azért is, mert a története érdekes, és a főszereplő karaktere sokat fejlődik a film során. A film elején Tony Stark egy nagyon gazdag, okos és sikeres feltaláló, aki fegyvereket gyárt, de nem igazán foglalkozik azzal, hogy ezek milyen következményekkel járnak. Amikor azonban fogságba esik, és a saját fegyvereivel találja szembe magát, rájön, hogy változtatnia kell az életén.

Nagyon tetszett, ahogy Tony Stark a fogságban elkészíti az első páncélt. Ez jól megmutatja, hogy mennyire intelligens és találékony ember. Később, amikor hazatér, továbbfejleszti a páncélt, és úgy dönt, hogy nem fegyvereket akar gyártani, hanem inkább az embereket szeretné megvédeni. Szerintem ez a karakterfejlődés az egyik legerősebb része a filmnek, mert látszik, hogy a főszereplő tanul a hibáiból.

A legjobb Marvel-film trilógia nyitó darabja

A filmben nagyon jók az akciójelenetek is. A páncél repülése, a harcok és a speciális effektek még ma is jól néznek ki, pedig a film már több mint 15 éves. A kedvenc jeleneteim közé tartozik, amikor Tony először próbálja ki az új páncélt, mert egyszerre vicces és izgalmas. Az is tetszett, hogy a film nemcsak a harcokra koncentrál, hanem humor is van benne. Tony Stark sokszor viccelődik, ettől a film könnyedebb és szórakoztatóbb lesz.

A szereplők közül nekem Robert Downey Jr. alakítása tetszett a legjobban. Szerintem nagyon jól eljátszotta Tony Starkot, mert egyszerre tudott magabiztos, vicces és komoly lenni. Gwyneth Paltrow is jól alakította Pepper Potts szerepét, aki sokat segít Tonynak, és Obadiah Stane karaktere is jó ellenfél volt. A film zenéje is jól illett a jelenetekhez, és még izgalmasabbá tette az akciókat.

Összességében nekem nagyon tetszett A vasember. Szerintem azért lett ennyire sikeres, mert nemcsak egy akciófilm, hanem egy olyan történet is, amelyben a főszereplő megváltozik, és felelősséget vállal a tetteiért. A film végig lekötötte a figyelmemet, egyetlen unalmas részt sem éreztem benne. A látvány, a humor, a szereplők és a történet együtt nagyon jól működnek, ezért szerintem ez a Marvel-filmek egyik legerősebb kezdése. A mai napig a kedvenc Marvel trilógiám és az MCU nyitó darabja.

81 A vasember  (2008)

akció | kaland | sci-fi

Tony Stark, a milliárdos feltaláló legújabb szuperfegyverének bemutatásakor fogsága esik Afganisztánban. Elrablói arra kényszerítik, hogy építsen meg egy pusztító rakétát,... több»

0