2026.04.25 14:01 Argus Olvasottság: <100x
0

A legszomorúbb sztori amit scifiként láttam

Ebben a filmben aztán tényleg nincs semmi pozitív, optimista vagy biztató esetleg lelkesítő. A sztori lehangolóbb aligha lehetne. Ott kezdődik, hogy a Föld haldoklik: fogytán az élelem, mindenhol elsivatagosodás zajlik, nincs már növénytermesztés így az emberiség halálra van ítélve. Az egyetlen megoldás: új bolygót keresni és oda átköltözni mindenkinek.

A feladatra többen jelentkeztek, akik távoli planétákra utaztak. Egyikük talán rábukkant az ideális helyre, így főhősünk (Matthew McConaughey) kis csapatával elindul felkeresni sorra őket. Elszakad kamaszlányától és ekkor még nem tudja de hosszú évtizedekre búcsúznak egymástól. Sőt: kb 90-100 éves nénike lesz a 10 éves kislányból mikor majd újra találkoznak.

A legszomorúbb sztori amit scifiként láttam

A bolygók közti szerencsétlenkedés sem jön be, nem találnak jó bolygót, sőt az egyiken több időt töltenek mint kéne, így buknak 23 évet. Ami ugyanis nekik 3 óra a Miller bolygón az odahaza pontosan 23 év, így főhősönk gyakorlatilag 3 óra miatt bukja a lánya teljes gyerekkorát. De itt nincs vége a netagívumoknak. Egy féreglyukba is belép a pasas, így a fordított világba kerül. Azon túl hogy ez így nem túl hihető (sőt nekem kissé gagyi már), végig kell néznünk, ahogyan kívülről nézegeti lányát a házukban. Közben újabb évtizedek telnek el, a lánya meg szépen lassan megöregszik. A legvége is irreális nekem, így értékelésem: 3 csillag. Szomorú, sztori, pesszimista felhang, lehangoló üzenet, irreális jelenetek, szürreális zárással. Másodszor látva méginkább lehangolt az egész. Csak azoknak ajánlanám, akiknek a hangulatát nem befolyásolják túlságosan a filmek.

dráma | kaland | sci-fi

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni... több»

0