2020.11.15 19:44 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 122x
2

Mindenki mindenkivel?

Frederick Knott Dial M for Murder című színdarabjához először Hitchcock nyúlt hozzá, és egy szuper kis krimit kreált belőle Gyilkosság telefonhívásra címmel 1954-ben. Aztán jött Andrew Davis, és egy remek kis remake-et csinált Tökéletes gyilkosság címmel.

Röviden magáról a sztoriról: Steven Taylor (Michael Douglas) szép és tündéri kis nejével luxus életet él. Ám az csak a látszat, hogy jól élnek. Emilynek (Gwyneth Paltrow) szeretője van egy csóró festőművész személyében, akivel szenvedélyes légyottokat élnek át a férfi műteremlakásában. Steven tudja, vagyis rájön, hogy az asszonyka félrelép. De van egy ördögi terve, és biztosra veszi, hogy sikerülni fog a kivitelezés. Rájön, természetesen nyomozás árán, hogy Shaw (Viggo Mortensen) több évet ült börtönben, és abból él, hogy idősebb nőket átver, majd elhúzza a csíkot a pénzükkel.

Mindenki mindenkivel?

Steven azt tervezi, hogy amíg ő a szokásos pókerpartiján ül, addig Shaw a tőle kapott kulccsal bemegy és megöli a csalfa asszonykát. Elindul a buli. Steven pókerezik, az asszony sütöget a konyhában, hirtelen betoppan a betörő, és meg akarja fojtani az asszonyt. Dulakodás után a hússütővel Emily nyakon szúrja a támadót, amit a menet közben felvett telefonban a galád Steven is hall az elejétől fogva. Hazarohan, és itt hibázik egy óriásit, majd megérkezik a rendőrség is.

Többet nem árulok el, érdemes megnézni a filmet. A sztori maga nem eget rengető, de a színészek felviszik a színvonalat. Pörgős, és remek vágásokkal komponál a mozi. Mortensen és Douglas igazán csúcsformában van, és Gwyneth Paltrow is fel tud nőni hozzájuk. A zene is nagyon jó. Dörner György és Rékasi Károly mesteri szinten hozták a szinkront. Tehát mi is a konklúzió? Nézzük meg, megéri!

dráma | krimi | thriller

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik... több»

2