A nagy hype miatt sokkal többet vártam ettől a filmtől. Tom Holland karaktere az Amerika Kapitány: Polgárháborúban még szimpatikus volt, de egy teljes film főszereplőjeként szerintem nem tudta maradéktalanul elvinni a hátán a történetet. A Marvel-filmekben természetesen mindig jelen van a humor, de itt sajnos túlcsordul. A rengeteg beszólás, bénázás és tinis bohóckodás néha inkább Superhero Movie 2-re emlékeztetett, mint egy komolyabb Pókember-filmre.
Nyilvánvaló volt, hogy a főhős ezúttal 15 éves kamasz, így egy könnyedebb hangvételre számítottam, de nem gondoltam volna, hogy ennyire meg is rekednek ezen a szinten. Michael Keaton, ahogy tőle megszokhattuk, remekül játszik, viszont Keselyű karaktere kevés teret kapott, és a finálé sem lett különösebben emlékezetes. A látvány viszont elsőrangú – a Washington-emlékműnél játszódó jelenet például 3D-ben egészen lenyűgöző, szinte beleszédültem.
Tony Stark mentor-szerepe, és a Peter Parker karakterfejlődéséhez vezető ív működött, és valóban jól illeszkedik az MCU-ba. De összességében túl gyerekesnek éreztem a filmet. Félreértés ne essék, voltak pillanatok, amikor mosolyt csalt az arcomra, de a túlzott komolytalanság sokat levett az élményből. Ha különálló Pókember-moziként nézem, a Csodálatos Pókember első része nálam merészebb és komolyabb darab.
*Update (2025): az azóta eltelt évek, és Tom Holland további szereplései (két Pókember- és két Bosszúállók-film) új megvilágításba helyezik ezt a részt. Az univerzumépítés célba ért, és Holland karaktere szépen beérett. Így visszatekintve már más szemmel nézi az ember a Hazatérést – egy szükséges, könnyed indulás volt, amely egy sokkal érzelmesebb és érettebb történetív kezdete lett.

77 Pókember: Hazatérés (2017)
Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros,... több»
Szereplők: Robert Downey Jr., Chris Evans, Gwyneth Paltrow, Jennifer Connelly, Marisa Tomei