2020.05.05 14:39 Danny99 Olvasottság: 248x
0

Hogyan NE legyünk szinglik

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

A film Liz Tuccillo azonos című, nagy sikerű könyvén alapszik. A posztere alapján 4 barátnőt vártam, akik együtt élik át a szingliség előnyeit és hátrányait. Az előzetes során már tisztázódtak a viszonyok, a Dakota Johnson és Rebel Wilson kettős viszi a show-t (?). Ez már előrevetítette a mozi egyik fő problémáját, ami be is igazolódott.

Hogyan NE legyünk szinglik

A film egy adagnyi Szex és New York és a haveri szingli létet bemutató pasis mozi női változata. A 4 (?) főszereplő 3+1-re osztható fel: Alice (Dakota Johnson), aki egy jól működő kapcsolatot hagy ott, hogy megtudja, milyen a szingli lét; Robin (Rebel Wilson) egy nimfomán, alpári, túlsúlyos nő; Meg (Leslie Mann) Alice karrierista nővére. Ők hárman New Yorkban élnek, nem is ismerve az algoritmus alapján élete párját kereső Lucyt (Alison Brie). A film első vitatható szála Tom (Anders Holm), aki hidat képez a lányok között. Már az elképzelés is meglehetősen hibás, de Tom karaktere és a színész alakítása is meglehetősen gyenge, és közel annyi játékidőt kap, mint a négy csaj.

A film időnként húz váratlanokat, de nagyrészt logikátlan és klisés. Érthetetlen történések sorával van tele a mozi. Kezdve a főszereplő szálával, akit próbálnak megsajnáltatni velünk, de sikertelenül. A legjobb példa rá, amikor először találkozik az exével, és őt kéne utálni, amiért tovább mert, túl mert lépni. A nem túl jó karakterhez Dakota Johnson sem ad hozzá semmit, sőt, ha lehet, még el is vesz. Engem még egyáltalán nem győzött meg sehol, és a Szürke ötven árnyalata borzalom után még főszerepet kap egy ilyen színészekből álló filmnél. A szülői háttéren kívül semmi nem predesztinálja ezen szerepekre. Rebel Wilson egy Adam Sandler filmből szalajtott káromkodó, gusztustalan karakter; egyszer elmegy, sőt lehet, akár még egyeseknek vicces is, de huszadszorra már nem az.

A két, mellékszerepekben tetszelgő színésznőnek voltak jó pillanatai, de Leslie Mann a karakterét is nevetség tárgyává teszi azzal, hogy az erős, karrierista nő 5 perc bébiszittelés után már gyereket akar. Lucy Tom vonalon meglepőt húztak, de ez még rosszabb volt, mintha a klisés megoldást választották volna. Azt meg inkább ne is feszegessük, hogy az orvosnak nincs egy olyan lakásra pénze, amiben mást elszállásolhatna, de a munkát kerülő, állandóan bulizó nő milliomos, és persze a másik két csajnak attól, hogy le van égve, még mindig van pénze beülni valahová lopni a napot.

A mozi címe igazán csak Dakota Johnson karakterének szól, mert Rebel Wilsoné eddig is boldogan élte a szingli életet, a másik kettő nőnek pedig a párkapcsolat hiányzott az életéből. A film próbált a megszokottaktól elütni, de ezek a kísérletek jórészt balul sültek el.

dráma | romantikus | vígjáték

A Hogyan legyünk szinglik? című romantikus vígjáték középpontjában négy fiatal lány áll, akik személyiségben, gondolkodásban eléggé különböznek egymástól; másként... több»

0