Közösség

Vélemény:

80 A hatodik napon

(2000)

Újra nézve is szórakoztató

Ultron   2024.06.04 11:55
0

A napokban néztem meg újra ezt a 2000-es akciófilmet, melyben Schwarzenegger még csak 52-53 éves. Teljesen jó formában tolja végig az akciójeleneteket. Az alapsztori mai szemmel nézve kicsit bugyuta, hiszen míg napjainkban a mesterséges intelligenciától divat rettegni, addig akkoriban a klónozás volt a slágertéma. Persze OLYAN klónozás, ami a filmben szerepel, totál blődség. Ha lehetne afféle vaktesteket létrehozni, melyekbe áttehetőek volnának emlékeink és egyéniségünk, örökké élhetnénk. Ez sajnos kizárt. Orvosilag és minden értelemben. Ennek dacára, ha mégis elfogadjuk ezt az alaptételt, akkor egy jó kis izgalmas akciófilmben lehet részünk, mely fordulatokban is gazdag. Én legalábbis élveztem végig. A zárás ráadásul különleges és pozitív, ami külön feldobja az egészet. Ami az értékelést illeti: három és fél csillagot kapna, ha lehetne fél csillagot is adni (kár, hogy nem lehet), így négy csillagot adok felfelé kerekítve a minősítést. Bár az IMDb-n csak 59%-os, ott nagyon aláértékelték szerintem.