2021.12.07 22:43 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 140x
3

M. Night Shyamalan, ez megint csak gyenge lett...

Pedig nem indult rosszul... Mondjuk ez körülbelül 15 percet ölelt fel nálam, ez pedig még testvérek között sem egy hosszú időintervallum.

M. Night Shyamalan ismét egy olyan filmet tett le elénk, ami erősen indít, de aztán belefullad a saját értelmetlenségébe. Talán a rendező azt gondolta, hogy egy-két ismertebb színésszel és egy furcsa történettel meg tud venni mindenkit?

M. Night Shyamalan, ez megint csak gyenge lett...

9:58 perc... Central Park, New York, és elkezdődik Az esemény. Hirtelen az emberek elkezdenek furcsán viselkedni, majd öngyilkosok lesznek. Itt halkan megjegyezném, hogy a tetőről leeső emberek láttán még azt hittem, végre egy kemény apokaliptikus mozifilm. Aztán elkezdtem kapkodni a fejem, hogy 2008-ban a film megsegítésére Tak Fujimoto, az operatőr nem tud egy tisztességes CGI-t odarakni? Mark Wahlberg, John Leguizamo, Zooey Deschanel, a film három főszereplője nagyon gyenge volt...

Leguizamo a béna ruhájában, a szemüveges és csóró matektanár image-jével, hát... Nagyon béna és félresikerült lett... Mark Walhberg a szemmeresztésen és ordítozáson kívül semmi munkát nem tett a filmbe, és Zooey kisasszony pedig totálisan légneműen viselkedett...

Pocsék dialógusok és pocsék "töltelékszereplők" alkotják a filmet, ami összevissza ugrál, hektikus és érthetetlen. A mélység "csúcsa", amikor Alma (Zooey Deschanel) elmeséli, hogy egyszer elment sütit enni az egyik férfi kollégájával, és azt hazudta Elliotnak (Mark Wahlberg), hogy túlórázik! Hogy mi van apuskám??? Totális káosz...

Miről is van szó? Fellázadnak a növények, és megmérgeznek minket. Oké... Beszélnek egymással. Oké. De a szelet hogy a jó büdös fr.ncba rendelik meg maguknak? De most komolyan??? Vagy a szél is haragszik az emberekre???

Talán a filmben egyedül a zenei effektek vannak tisztességesen összerakva, James Newton Howard legalább elvégezte a munkáját tisztességesen.

Shyamalan valami olyasmit nyilatkozott, hogy a film egyfajta tisztelgés lenne a Stephen King tv-műsorok irányába, amelyek hasonlítanak erre a katyvaszra. Csak halkan megsúgnám, King, ha alszik is, jobb filmet tudna álmodni is ennél...

Egyvalakit azért mégiscsak ki szeretnék emelni a posványból... Mrs. Jones (Betty Buckley), aki a magányos házban él, és vendégül látja hőseinket, de már nem sokkal az érkezésük után látsszik, nem százas a hölgyike. Na ő jól hozta a karaktert.

Ó, tényleg, még ami eszembe jut....

Most akkor a növények megszánták a biosztanárt, a szemgúvasztó csajt meg a kislányt? És miért kezdődött el megint? Plusz, akkor a futónövények már rohanni is fognak az emberek után? A fából készült építmények ránk omlanak? A vízinövények meg belefojtják az embereket a vízbe, de előtte a taktikát megbeszélik a vízzel?

Szerintem csak csendben felejtsük el az egészet...

Egy kis narancslé és házi kókuszgolyó... (közepén a magozott meggy). Persze hogy a kedvenc fotelemben ülök...

És megpróbálom kialudni ezt a borzalmat...

70 Az esemény  (2008)

dráma | kaland | misztikus | road movie | sci-fi | thriller

Az emberek viselkedésben egyik pillanatról a másikra gyökeres változások állnak be. Bár senki nem tud semmit, kitör a pánik. Elliott (Mark Wahlberg), a biológiatanár... több»

3