Egyáltalán nem akartam megnézni. Az utóbbi években a régi nagy nevek leporolása csúfos végeredményeket szült. Az egy dolog, hogy a főszereplők megöregedtek, elhíztak stb. de a filmipar, a generációk változása sem tesz jót ezeknek a produkcióknak.
Amik akkoriban nagyot mentek, azok ma nem feltétlen felelnek meg az elvárásoknak. Természetesen a készítők sem tudják sokszor, hogy milyen irányba menjenek el. Tartsák meg a régi bájt, ne tolják túl, ültessék-e az egészet mai köntösbe vagy sem? Általában mindig megpróbálják beleszínezni a jelen időbe. Nos, itt ez hála istennek, nem történt meg.
Pont akad is egy idevágó példa, és ez az egyik, amiért egyáltalán nem voltam rá kíváncsi. Az Amerikába jöttem 2. borzalmas volt számomra, tökéletes példa, hogyan ne próbálj meg folytatás készíteni egy régi, nagy becsben tartott kedvencnek. Hála isten, itt tiszteletben tartották a sikeresebb 1-2 részt. Nem csűrték-csavarták túl, apa-lánya vonal jól működött, ezzel vittek bele némi lelket. Ezen felül megtöltötték nosztalgiával. A zenék, a környezet, a kissé komolytalan akciók mind-mind visszaadja a fiatalságunk esszenciáját. Tényleg nagyon értékeltem, hogy nem akartak CGI-jal zsúfolt faltól falig akcióblokkokkal operálni. Ahogy kihagyták az összevissza pörgő-forgó drónokkal felvett, 1000 vágással videóklipekre hajazó fényképezést is. Megmaradtak a régimódi akció-vígjátéknál. Nem akar világmegváltó lenni, szimplán szórakoztatni akar. Jó ötlet volt beemelni pár fiatal arcot, illetve John Ashton szerepét is jól írták meg. Szépen igazítottak a humort a korához, amiből többször viccet is csinál. Ez volt a másik félelmem, nehogy már komoly akciókat akarjanak velük levezényelni. Eddie Murphy sosem volt kiemelt kedvencem, van pár cím azért, amit kedvelek tőle, de a legtöbb munkája kimerült ócska ripacskodásba. Most viszont ennek nyoma sem volt, teljesen jól bújt újra Axel Foley bőrébe. Kevin Bacon szintén telitalálat, persze nem meglepetés, a negatív figurákat gyakorlatilag neki találták ki. Kisujjból kirázza az unszimpatikus, negatív karaktereket. Összességében remekül szórakoztam, ilyen egy könnyed, régi vágású mozi. Amit ígér, azt teljesíti, végre nem éreztem, hogy a kényszer szülte, pusztán az anyagi érdekek és nézettség miatt.

akció | krimi | thriller | vígjáték
Axel Foley nyomozó (Eddie Murphy) ismét Beverly Hillsben járőrözik. Miután lánya (Taylour Paige) életét veszély fenyegeti, a lány (Taylour Paige) és Foley új társával (Joseph... több»
Szereplők: Eddie Murphy, Joseph Gordon-Levitt, Kevin Bacon, Christopher McDonald, Luis Guzmán