![]()
Az első része legalább egységesen felépített film volt, bár elég kis plusz infót kaptunk a film végén azzal kapcsolatban, hogy miért jött létre az Útvesztő. Ez a 2-dik fejezet eléggé részekre volt tagolva és sokszor, főleg az "ijesztegetős" és azt megelőző sejtető, sejtelmes részek eléggé hatásvadász módon voltak megcsinálva.
![]()
Hiába nem éreztem azt, hogy most ebből ez, majd az és a leges legvégén ez lesz, összességében pár jelenet részlettől eltekintve túlságosan kiszámítható. Azt pedig, hogy a főhőst (Thomas) szinte krisztusi magasságokba emelik a "jók" és a "rosszak" is a filmben túlzás.
Viszont kicsit úgy éreztem, hogy a filmkészítők, Thomas kivételével, a többi gyerekkel együtt a naivitásuk (és butaságuk) miatt engem, a nézőt is megpróbálják totál hülyének nézni. Túléltek egy "borzalmas játékot" és utána egyszerűen elhiszik, hogy minden az ő kedvükért történik és úgy lesz jó, ahogy kapják? - Igen, az említett jelzőt idézőjelbe tettem, mert még az első és második film sem érhet fel ahhoz, ami pl. "Az éhezők viadala" bármelyik arénájában történt.
Összességében minden gyerek megérdemelte a sorsát, ha vannak annyira hülyék, hogy a kivételektől eltekintve senki nem gyanakodott semmire. Ez leginkább az író hibája, aki a könyvet papírra vetette.
A film címének semmi köze magához a filmhez, nincs is szó benne semmilyen próbáról. Persze túl kell élniük a kietlen, sivatagos területet, pusztaságot, de ezen kívül semmi.
A legvége pedig giccses és gyenge. Tehát csak elpocsékolt, néhol túlzóan rémisztőnek beállítani próbált, hatásvadász összevisszaság. Aki teheti csak a könyvet olvassa el, vagy azt se, de NE nézze meg egyik filmet sem!!!
66 Az Útvesztő - Tűzpróba (2015)
Thomas minden álma az volt, hogy kijusson az Útvesztőből - ettől remélte a megérdemelt szabadságot és nyugalmat. Azonban a kanyargós és veszélyes utakon túljutva szembesül a... több»
Szereplők: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Thomas Sangster, Patricia Clarkson, Barry Pepper