Egy borzalmas családirtás története bontakozik ki. Egy nő vízbe fojtja három gyerekét, őt pedig saját férje öli meg. A férj később kitalál egy fedősztorit és elméje elutasítja családja halálát, helyette rendőrbíróként jelenik meg önmaga előtt is. Az egész beteg, úgy, ahogy van. Nekem, mikor leesett a lényeg, dühös voltam a készítőkre, de főleg Dennis Lehane íróra, aki kiötölte ezt az iszonyatos, elmebeteg történetet.
Nem jól mondod. A nő, mint az eltűnt nő a barlangban, ő is áldozata lett a Viharszigeten uralkodó bűnözőknek. Egy jó hírű, nagy múltú orvoscsaládból jött, és rájött, mi folyik a Viharszigeten. DiCaprio kezelőorvosa átállt a bűnözők oldalára, szóval DiCaprio nem egy beteg, csak egy csapdába ejtett rendőrbíró.
Ez is DiCaprio azon filmjei közé tartozik, amelyek nagyon jól sikerültek. Természetesen ez nem csak neki köszönhető. Kellett hozzá egy jól kidolgozott forgatókönyv és történet. Itt egy rendőr-bíró páros nyomozását követhetjük nyomon. Egy pontig igen. Mi, nézők is azt hisszük, hogy itt egy fondorlatos összeesküvés lehet a háttérben, amit főhősünk leleplez. És bumm, beüt a nagy csavar: maga DiCaprio karaktere is dilis pszichopata. A "társa" pedig a kezelőorvosa. Az egész ügy pedig csak megjátszott, és a terápia része. Ez első nézésre nálam nagyot ütött. Én ajánlom, jó kis krimi-thriller.