Közösség

Vélemény:

85 Nekem 8

(1997)

Nekem 8

Br623   2024.08.14 01:57
1

Egyik kedvenc régi filmem. Akkoriban imádtam Martin Lawrence-t. Ez még abban a korszakában készült, amikor nagyon jó filmjei voltak. Az a jelenet, amikor meggyullad a főszereplő cipője, sírva nevetős minden egyes alkalommal. És mikor jól kinevetted magad, te is csak annyit mondasz, hogy ez jólesett. A történet nagyon ott van: adott egy fehér, gazdag pasi, aki azt hiszi, hogy megcsalja a felesége a főnökével, ezért nincs mit veszítenie (a film eredeti címe angolról fordítva), és a fekete csóró csávó, akinek bár van végzettsége, de nem kap munkát sehol a bőrszíne miatt, ezért rabolni kényszerül. Félresikerül a rablás, és onnantól kezdve jönnek a kalamajkák, egy kaland, ahol összebarátkozik a két más világban élő főszereplő. A végén természetesen minden jóra fordul. Bírom a film végén a piknikezős jelenetet is, ahol a nagymama sallereket osztogat. Ez is olyan film, amit ezerszer láttam, és évek múlva is meg fogom nézni, mert szerethetőek a karakterek és viccesek a jelenetek, hiába ismered a történetet, akkor is jókat nevetsz rajta ezredszerre is.