2021.09.07 12:07 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
2

A paródiajellegű Jason X után legalább egy igazi hokimaszkos úriembert kaptunk Crystal Lake-nél

Egy újabb feldolgozása a 70 és 80-as évekbeli nagy slasher karaktereknek. Az ezredfordulót követően jó pár példa volt erre, hiszen ott volt A rémálom az Elm utcában vagy a 2018-as Halloween. Volt reboot vagy akár remake is ezek között.

Említhetném akár Marcus Nispelt, aki eme Péntek 13-at vállalta magára, és megcsinálta a 74-es, A texasi láncfűrészes című horrorfilm 2003-as feldolgozását is, amely igencsak jól sikerült. Elég, ha a 2010-es, Rémálom az Elm utcában című filmre gondolunk, ami nem igazán hozta azt a szintet, amit elvártak tőle. De térjünk vissza a Nispel-féle Péntek 13-as remake-re!

A paródiajellegű Jason X után legalább egy igazi hokimaszkos úriembert kaptunk Crystal Lake-nél

Az emberek már úgy vannak vele, hogy a hátuk közepére sem kívánják ezeket, hiszen legtöbbször csalódás éri a nézőt, ha feldolgozásról van szó, vagy egy kultikus karakter újszerű történetének kidolgozásáról. Szerencsére akad azért, amire azt mondhatjuk, hogy ez jó volt, és nem kellett újra eltemetni, mint ennek a szériának jó pár részében, ami már paródia jellegű volt. Azért a 8, 9. és 10. részre már csak ezt lehet mondani.

A Jason X valósággal a sárba tiporta a Jason nevet, és már nem is a legendás Péntek 13 névvel került ki. Utána jött a 2003-as Freddy vs. Jason, amikor összeengedték a két legendás karaktert egy film erejéig. Erre még azt mondja az ember, hogy egész jó volt, legalább is én nem csüggedt szájjal álltam fel előle. 2009-ben pedig újra felélesztették, és ugyan nem lett sikerfilm, mégsem lett olyan rossz szerintem.

Persze nem kell sokat várni a történettől és a kezdő színészektől sem, nem üti meg azt a fajta mércét, amit mondjuk a szüleinknél a 80-as években, de itt legalább már egy félelmetes, hidegvérű Jason Voorheest kaptunk, és nem olyan paródiaszagú karaktert és filmet, mint az imént említett részekben.

66 Péntek 13  (2009)

horror | misztikus | thriller

A helyiek úgy gondolják, hogy az átok még mindig ott lebeg a Crystal Lake felett. Egy vállalkozó kedvű pár azonban mit sem törődve a múlttal újra megnyitja a tábor kapuit. Az... több»

2