2018.07.09 12:05 respect the movies Olvasottság: <100x
0

Kompakt remake és előzményfilm egyben

Szerintem egy egész jó kis filmet hoztak össze. A 82-es Carpenter film számomra az egyik legjobb a kategóriáján belül, ezért is féltem attól amikor kiderült hogy előzményfilmet fognak készíteni a Valamiből, hogy vajon milyen is lesz. Azt sejtettem hogy mint hangulatban, mint atmoszférában el fog majd maradni az elődjéhez képest, de azért reménykedtem hogy elrontani talán nem annyira nem fogják. Szerencsére így is lett.

Mivel ez egy előzményfilm, fontos volt számomra, hogy mennyire fogják majd a 82-es változatot alapul venni, vagyis pontosabban az ott megismert dolgok miként fognak e filmben visszaköszönni. Azt kell hogy írjam egész korrekt módon sikerült ezeket tálalniuk a készítőknek. Viszont azért sok mindenben találtam kisebb hibákat a filmnél. Az egyik ilyen dolog, a színészválasztások voltak. Nem mondom hogy rosszak lennének, csak azért az alakításuk nem fog úgy fenn maradni mint a 82-es változatban látottaké. Se kiemelni sem elmarasztalni nem tudnám őket. Számomra a 82-es változat egyik hatalmas előnye még a zene volt.

Kompakt remake és előzményfilm egyben

Annyira jól állt az a fajta minimális zenei aláfestés a filmnek, hogy sikerült neki még ezzel is tovább növelni a feszültséget, sajnos az új változatnál erről már annyira nem beszélhetünk, persze nem volt rossz, de mégsem passzolt annyira a filmhez. Viszont számomra mégis a két film közt a legnagyobb minőségi eltérés, A dolog ábrázolásában keresendő. Míg a 82-es változatnál mindent bábokkal készítettek el, addig az újban rengeteg CGI technológiát vetettek be és ezek legtöbbje számomra kevésbé volt annyira meggyőző. Tehát inkább azt mondanám, hogy míg a Carpenter változat egy örök klasszikus marad, addig az új inkább csak egy jól összerakott horror lett, jó pár élvezhető pillanattal.

76 A dolog  (2011)

horror | misztikus | sci-fi

Kate Lloyd már a markában érzi az évszázad felfedezését, mikor az antarktiszi kutatóállomáson csapatával felfedez egy idegen űrhajót, a belsejében pedig egy idegen... több»

0