2018.03.18 13:48 XETH Olvasottság: <100x
0

Az igazság odaát van

Az X-akták igazi kultfilmmé nőtte ki magát az évek során. Egészen picike voltam még, amikor ment a tévében, és a nagytesóim nézték. Akkoriban, ahogy kell, rettegtem tőle, főleg az ufós részektől. Én elhittem, hogy az igazság odaát van.

:) Egyetem alatt elővettem a sorozatot, és végignéztem. Picit vicces volt, hiszen a filmipar elég sokat fejlődött a sorozat "lezárása" és aközött, hogy megnéztem. Az én ingerküszöböm is megnőtt és a gyerekkori félelmeim is átalakultak kíváncsisággá. De kétség sem fér hozzá, hogy a film története és tálalása, az hogy van egy szereplő, aki feltétel nélkül hisz, és van egy, aki mindig talál racionális magyarázatot a történtekre, ez abszolút telitalálat volt a sorozat részéről, és tette egyedivé a tömegfilmek között.

Az igazság odaát van

Én most a folytatásról szeretnék írni. A 10. és 11. évadot, én úgy érzem picit méltatlanul fogadták a sorozat keményvonalas rajongói. A 10. évad kicsit tényleg olyanra sikerült, mintha a sorozat készítői kiparodizálták volna az egykor óriási sikereket elérő filmet. A 11. évad viszont... szerintem méltó folytatása elődjének, hiszen egy - egy rész olyan témát ölel fel, amely napjaink "összeesküvés elmélet hívőit" foglalkoztatják, vagy ami nagy vihart kavar napjaink médiájában. Ilyen pl: a MI problémája, a Chemtrail, a Mandela - effektus, vagy ott a Slenderman furcsaság, ami miatt kiscsajok gyilkolták egymást Amerikában. Nekem a harmadik rész különösen tetszett, ahol arról volt szó, hogy virtuális térbe feltöltik az emberek tudatát... ahol tudatlanul, úgy élnek, mint az emberek a Földön... ezzel már több sorozatban is találkozhattunk (Black Mirror, Altered Carbon). Szóval szerintem nagyon jó kis sorozat, ügyes folytatással, a 11. széria ügyesen felvette a fonalat. Scully pedig... hát ez a nő fantasztikus! Abszolút kedvencem, az új részekben főleg. Remélem hasonlóan jó és elgondolkodtató részeket láthatunk még az alkotóktól, mielőtt végleg befejeznék a sorozat gyártását. 5/5*

89 X-akták  (1993)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

Fox Mulder és Dana Scully egymás ellentétei, azonban összeköti őket a munkájuk. Együtt dolgoznak az FBI rejtélyes, megoldatlan ügyein, melyek többsége paranormális... több»

0