Közösség

Vélemény:

73 Könnyek anyja

(2007)

Hajjaj...

Hedy0809   2025.09.24 12:33
0

Nem tudom. Ebben a korban azért készültek már igen jó filmek, akár a vágásokat nézem vagy a vér minőségét vagy az "effekteket". Nekem kicsit még régebbinek tűnt a film azokkal a megoldásokkal, amiket láthattunk, de sebaj. Érdekes viszont, hogy belek nélkül milyen sokáig él még az ember... :D Szegény meggyilkolt statiszták rém gyengén muzsikálnak, a halálos sebet kapottak ordítanak, visítanak, de nem halnak meg... azonnal kizökkent az élményből. Számomra az eluralkodó káosz is távoli, semmilyen betekintést nem kapunk, ennél távolibb nem is lehetne a film, egyáltalán nem tud beszippantani, mindig kívül maradsz a látottakon, nem enged közelebb. Mint egy hiányos vetítés... Asia Argentóval már a Stendhal-szindrómában is befürödtem, de adtam neki még egy esélyt... most sem győzött meg az alakítás, kicsit sem hiteles a szerepben. A film végén a villanásszerű meztelen és groteszk képek, amik a nyugalmat kívánják felkavarni, egyáltalán nem működnek kontextus nélkül, értelmetlenek... Az pedig, hogy a másfél órás futkosás után 20 mp alatt győzzük le a gonoszt egyetlen mozdulattal... hát mit mondjak...betyáros.