2018.05.30 15:29 ionlywearblack Olvasottság: 323x
2

Talán mégiscsak mestermű

Vince Gilligan a Breaking Bad megalkotójánál nem ismerek zseniálisabb embert. Rólam elmondhatni, sorozatfüggő vagyok, sok régi és sok újonc sorozatnak is a megszállottja vagyok. Azonban, amikor évekkel ezelőtt belefutottam a szériába azonnal beleszerettem. A Breaking Bad kistestvére a Better Call Saul, a kezdetektől fogva felér az atyjához. A színészi játék hihetetlen, Bob Odenkirknél nem is találhattak volna jobb színészt Saul megformálására.

Amint láthatjuk Jimmyből a világból és emberekből kiábrándult személyből Saullá válni hihetetlen. Nincsen egy felesleges történetszál sem, minden szereplő az utolsó párbeszédéig egy teljes egész karaktert alkot. Dráma kategóriában nincsen párja, mintha egy kisiklani készülő vonatot néznénk és nem tudunk elpillantani, odaszegezi a tekintetünket. Minden szereplő halad, a Breaking Bad-es események felé. A sorozat pedig egy vérbeli sorozatrajongónak igazi csemege, egy easter egg vadászat.

Talán mégiscsak mestermű

Walter White kalapja az első évadban, Mesa Verde irodaház a másodikban, de visszatérhet egy nyaklánc, egy teuqilás üveg és a legendás Ken, akinek Walter felgyújtja az autóját stb. A sorozatban visszatérő karakterek sora is egyre növekedik. A meglepetéserejét fenntartva fedezze fel mindenki magának ki mikor tér vissza. A fényképezés egyszerűen gyönyörű, ennél a helyszínnél nem választhattak volna jobbat. Láttam korábban egy forgatási videót és még egy levéldarabot is az asztalon a tökéletes helyére teszik. Ettől válik igazán különlegessé a széria, nagyon aprólékosan felépített mestermű.

dráma | krimi

A Totál szívásból megismert Saul Goodman, a büntetőjogi ügyvéd teljes története, ahogy sosem láthattuk. több»

2