2026.09.08 11:42 ospir Olvasottság: 4597x
0

2026: Visszatért a Terminátor, és nagyobbat üt, mint valaha!

Egyszerűen baromi jó volt 35 év elteltével újra a vásznon látni ezt a filmet! Gyerekként kuncsorognom kellett a mozijegyre valót, hiszen zsebpénz híján nálunk a mozizás szökőévente egyszer, ha előfordult. Most itt, a jövőben:) - 2026-ban - ez a képben és hangban is felújított, tűéles 4K-s változat olyan audiovizuális gyomrost visz be, amilyet évtizedek óta nem tapasztaltam moziban és a helyét még a vetítés utáni napokban is rendesen érzem!

Hirdetés

A sztorit nem akarom túlragozni, mert ki ne ismerné? De pár szó erejéig mégis muszáj kitérnem rá: a jövőből érkező, védelmező T-800-as és a megállíthatatlan T-1000-es halálos macska-egér játéka még ennyi év után is hibátlanul működik, és simán odaszegez a székhez. És ami a legdurvább: direkt kritikus szemmel figyeltem a trükköket, hátha megkopott a varázs, de a speciális effektek egyetlen pillanatra sem tűntek gagyinak. Még ma is egyszerűen tökéletesek!

2026: Visszatért a Terminátor, és nagyobbat üt, mint valaha!

És ha már az akció... Az üldözős jelenetek és annak a choppernek a dübörgése szó szerint szétzúzza az agyad! A Cyberdyne épületében az akció, majd az épület felrobbantása, az a grandiózus „tűzijáték” pedig olyan elképesztő kép- és hangélményt nyújt, ami azonnal ráébreszt: ezt a filmet a gigantikus vásznakra és a bivalyerős hangrendszerekre teremtették. Minden tiszteletem az otthoni rendszereké, de ez a vetítés egyszerűen alázza a házimozis „lukakat”. Itt tényleg azt érzed, hogy a jegy ára minden egyes forintot megért.

Külön pikantéria a magyar szinkron: helyenként átmegy egy finom, old school hangzásba - az idő vasfoga azért kicsit megrágta a szalagot, de ez egyáltalán nem zökkent ki! Sőt, amolyan kellemes nosztalgiát ébreszt, egy igazi VHS-időutazás a múltba. Két napfogyatkozás és két T2 moziélmény egy életre... mi kell még? :)

Összességében maximálisan ajánlom ezt az új mozis verziót. Döbbenetes kontrasztok, tökéletes színek és letaglózó hangzás. Kötelező darab. Időutazásra felkészülni: most vagy...!

akció | sci-fi

1997. augusztus 29-én a Skynet kirobbantotta a III. világháborút, amely 3 milliárd áldozatot követelt. A túlélőknek azonban a gépek ellen is meg kell küzdeniük. A Skynet egy... több»

0