Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Terminátor 2. - Az ítélet napja (1991)

Terminator 2 (3D)
Filmadatlap
 
31
Szereplők
105
Vélemények
91
Képek
10
Videók
Terminátor 2. - Az ítélet napja
 
PadmeAmidala   2021. 04. 26.

legújabb vélemény

0

Az első résszel együtt az egyik kedvenc filmem. Az első hangulatban jobb, mint ez, ez viszont technikailag és történetileg jobb. 10/10 nekem ez és az első is. Durva, hogy ‘91-ben már ilyen színvonalú filmet tudtak csinálni (persze volt vagy 100 millió dollár, míg az elődje ennek a tizede sem volt).

 
ZeroHero   2015. 05. 12.

5

Izlésem szerint a világ legjobb akciófilmje. Már több, mint 20 éve készült, de még mindig nem készült ennél jobb. Gondolkodtam, hogy miért...én ezt azzal magyarázom, hogy egyrészt a látványvilága mai szemmel is nagyon pöpec, de ami ennél fontosabb, ... több»


 
Shelby07   2018. 01. 15.

1

Igazi klasszikus film, nagyon jó és igazi akciódús film. Nagyon élvezhető, és bátran ajánlom a többi részét is.

 
dulkap   2017. 08. 26.

1

Emlékszem gyerekként láttam először a filmet a VHS korszak kezdeténél, azt hiszem még alámondással. Már akkor nagyon tetszett, hiszen ilyesmit nem nagyon láttunk még akkor. Azóta láttam párszor és nem mondom, hogy az idő vasfoga semmit sem fogott raj... több»

 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Megszámlálhatatlanul sokszor láttam már. Brutálisan jó film, habár nekem az elsőt nem tudta felülmúlni. Viszont kevésbé komor, és még poénok is vannak benne. Ami a látványvilágát illeti, még ma is simán megállja a helyét. Az ilyen filmes trükkök elké... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Ennek a filmnek még ma is meg van a maga varázsos hangulata. Egyszerre humoros és akciódús. Az első részhez hasonlóan ez is tutira sikeredett. Nekem nagyon bejön ez a fajta robotos téma.

 
Orosz István   2016. 05. 27.

0

Kedvenc részem a trilogiából! Humoros akció dús. Örök klasszikus marad a szememben. Nincs végzet csak ha magad is bevégzed. Ez a film nem fog soha így járni!

Galéria (91)

Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Linda Hamilton
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Robert Patrick
Edward Furlong
Edward Furlong
Joe Morton
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Robert Patrick
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Xander Berkeley
Edward Furlong
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger
Edward Furlong
Linda Hamilton
Edward Furlong

Videók (10)

A film összbevétele 315 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Csak Arnold Schwarzenegger volt képes az egész stábból arra, hogy felemelje a CyberDyne irodaházban való lövöldözős jelenetnél a gépágyút.

(Laca//Ho/rr/oR//)
 

A film költségvetése 102 millió dollár volt.

(Bob)
 

Annak ellenére, hogy az Akadémia 1991-ben még csak elvétve jutalmazta a Terminátor-féle látványfilmeket, az Ítélet napja összesen négy szobrocskát zsebelt be: legjobb hang, legjobb hangvágás, legjobb smink és speciális effektusok kategóriákban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film gyártói más befejezést szántak a filmnek, olyat, amely megkönnyíti a folytatást. James Cameron azonnal meggyőzhetetlennek bizonyult.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás a tervezettekhez képest 8 hónappal tovább húzódott. Ez több problémát is okozott, ugyanis a tizenéves Edward Furlong nagyon megnőtt a film elejéhez és végéhez képest, valamint a producerek tartottak attól is, hogy az így is jelentős büdzsé tovább fog emelkedni. Így Arnold Schwarzeneggert kérték fel, hogy beszélje le James Cameront egyes jelenetek leforgatásáról. A színész azonban a rendező mellé állt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A helikopteres jelenet előtt a kameraman felmondott, ugyanis túl veszélyesnek találta a jelenetet. Így James Cameronnak kellett beülni a kamera mögé.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Robert Patrick a T-1000-es fejmozgásához állítólag a kopaszfejű sastól lesett el mozdulatokat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A T-1000-es kidolgozásakor James Cameron korábbi filmjét, A mélység titkát vették alapul, amelyben egy vízkígyóra emlékeztető lény is szerepet kapott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A CGI 1991-ben még eléggé gyerekcipőben járt, James Cameron azonban már akkor is ügyesen használta a technika által nyújtott lehetőségeket. Mindössze 16 percnyi anyagot utómunkáztak a filmben számítógépes effektekkel, s ezek többsége a T-1000-es képességeihez voltak szükségesek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

James Cameron a T-1000-es szerepét először Michael Biehnre akarta osztani, aki az első filmben Kyle Reese-t alakította. A producerek azonban figyelmeztették a direktort, hogy ez túlzottan összezavarná a nézőket, így végül Cameron lemondott eredeti tervéről.

(ArpiHajdu és Réci)
 
1997. augusztus 29. - a nap, amikor szerencsére nem tört ki a harmadik világháború. Mert nincs végzet, csak, ha bevégzed. Minden valamire való filmrajongó eszébe bevésődött ez a dátum, akkora élmény volt, van és lesz ez a kiváló alkotás, amelyen nem tud fogni az idő. Sok évvel a bemutatója után is konstansan szájtátva nézzük az effekteket, mondjuk a szereplőkkel a kívülről tudott szöveget, dobjuk el az agyunkat Arnie-n és az elfolyó másik terminátoron, emeljük kalapunkat Cameron előtt ezredjére is. Mert ez az alkotás minden kétséget kizáróan, a 90-es évek legjobb akciófilmje! több»
 
A lényeges kérdés azonban az, hogy megéri-e megnézni a Terminator 2 3D-t? Ha nem érdekel minket a harmadik dimenzió, akkor igen, hiszen a technikai kivitelezés ettől függetlenül is szemkápráztató. A legfontosabb azonban az, hogy ez a film megérdemli a mozivásznat. Kell neki, ahogy nekünk is. több»