2020.11.07 15:39 rainman Olvasottság: 649x
2

Lehetetlen küldetés

Személy szerint jobban szeretem a Mission Impossible sorozatot, mint a James Bond filmeket. Míg utóbbi minősége eléggé hullámzó, addig a Mission Impossible az 1996-os első résztől kezdve stabilan magas minőségi szintet üt meg (talán csak a John Woo-féle második évad nem éri el ezt a szintet). Sőt, részről részre egyre jobbak. A Fantom protokoll jól illeszkedik ebbe a sorba.

Ezúttal még nehezebb feladat vár a csapatra, lévén, hogy az ügynökséget megszüntették, ezért csak magukra számíthatnak. A küldetés szinte lehetetlen, mi más... :-) És a tét sem kisebb, mint megakadályozni egy nukleáris katasztrófát.

Lehetetlen küldetés

Rengeteg helyszín, rengeteg speciális kütyü, végig pörgő cselekmény, látványos akciók, és természetesen Tom Cruise hihetetlen, dublőr nélküli mutatványa. Ezek gyakorlatilag a Mission Impossible sorozat védjegyei, és ez a mix itt is egy szinte hibátlan elegyet alkot. Míg a James Bond sorozatnál a spéci kütyüket hatásvadásznak, haszontalannak érzem, itt minden ilyen eszköz szükségszerűen belesimul a cselekménybe, feszült vagy látványos pillanatot okozva. Na és Tom Cruise, vagyis Ethan Hunt lélegzetelállító mutatványa a dubai Burj Khalifán tényleg felteszi az i-re a pontot.

Kritikaként annyit, hogy a főgonosz motivációjának nincs igazán megágyazva, illetve Hunton kívül a többi karakter nem eléggé kidolgozott. A hangulat jól eltalált, kissé komor, de szerencsére Simon Pegg (Benji) jól oldja fel ezt vicces beszólásaival. Ügyesen egyensúlyoz tehát a film a komoly és humoros vonalon.

Összességében egy nagyszerű film, amibe ne képzeljünk többet, mint ami: egy két órára maximálisan kikapcsoló popcorn mozi!

akció | kaland | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Ethan Hunt ügynök és emberei elveszítik az elnök és az ügynökség támogatását, miután egy puccsnak álcázott terrortámadás elsőszámú vádlottjaiként állítják elő... több»

2