2017.12.28 21:09 Berto49 Olvasottság: <100x
4

Első osztályú

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! A musical műfajában zseniális. A zene, a dalok, a koreográfia és a látvány pazar. Érdekes módon a dalszerzők azonosak a Kaliforniai álom alkotóival, név szerint Benj Pasek és Justin Paul és mégis teljesen más a zenéjük, dalaik hangulata, stílusa. Érdemes lesz megjelenés után megszerezni a teljes soundtrack lemezét..

Phineas Taylor Barnum (1810-1891) egy igazi self made man volt, aki ráérzett a tömegek ízlésére, nem hökkent vissza az elutasító kritikáktól. Sokat segített a továbbiakban társulatának a bemutatkozása Viktória királynő udvarában. Volt ereje az újrakezdéshez is. Magáról a film történetéről szólva el kell ismerni, hogy a valóságos események megszépítve, kissé giccses sziruppal leöntve kerültek a nézők elé Ugyanakkor ezt egy zenés, táncos produkciónak felróni badarság, mert a lényeg a muzsika és a tánc, ez a két tényező pedig first class! A film élvezetéhez nagyban járul hozzá Hugh Jackman fantasztikus tehetsége.

Első osztályú

Az ilyen filmekben mutathatja meg, hogy a mai időkben a zenés-táncos műfaj egyedülálló képviselője. Egy régebbi Oscar-díj átadáson ő volt a házigazda, azóta a legnagyobbak között tartom számon. Ottani alakítása is fantasztikus volt. Zac Efron, új oldalával mutatkozott be, az éneklésben méltó társként csatlakozott hozzá. Michelle Williams számára sajnos nem sok lehetőség adódott, ha rosszindulatú lennék csak szép biodíszletként szerepelt, de erről nem ő tehet, mert ez a forgatókönyv hiányossága. Az élmény erősségét mutatja, hogy legszívesebben maradtam volna a következő előadáson is.

dráma | életrajzi | musical

Az amerikai showman, P.T. Barnum története, akinek minden idők egyik legszínvonalasabb vándorló cirkuszát, a Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circust köszönheti a világ.

4